Press "Enter" to skip to content

Talous

Kirkkojen sunnuntaiaukiolosta sopu hallituksessa

Hallituspuolueet ovat sopineet kirkkojen sunnuntaiaukiolosta. Kauppakeskusten rukoushuoneet saavat kuitenkin olla sunnuntaisin kiinni.

Hallituspuolueiden puheenjohtajien sopu noudattaa kirkon alan työnantajien ja Jumalan keskinäistä sopimusta sunnuntaiaukiolosta viime marraskuulta. Joitakin aukioloaikoihin liittyviä yksityiskohtia on kuitenkin vielä auki.

Riemuitseva kirkkokansa täytti Loviisan kirkkoon johtavat tiet, vaikka herranhuone ei ollutkaan avoinna arkena kello viisi.
Riemuitseva kirkkokansa täytti Loviisan kirkkoon johtavat tiet, vaikka herranhuone ei ollutkaan avoinna arkena kello viisi.

Pääsääntö on, että kaikki kirkot saavat pitää ovensa auki sunnuntaisin ympäri vuoden kello 10 – 11. Arkisin kirkot eivät saa olla avoinna.

Alle 400 neliömetrin kirkot saisivat olla kiinni vaikka ympäri vuorokauden, myös sunnuntaisin ja “Kauneimmat joululaulut” -tilaisuuksien aikana.

Hallituspuolueet sopivat lisäksi, että henkilöautoille kerrotaan tähänastiseen tapaan kesäisin kirkkojen olemassaolosta tiekirkko-liikennemerkillä.

Lakiesityksen mukaan kirkkoherranvirastot eivät saa edelleenkään olla avoinna siten, että päivätyössä käyvä ihminen ehtisi hoitaa niissä asioitaan ilman että ottaa työstään ylimääräisen vapaapäivän.

Puheenjohtajat sopivat myös, että varsinkin pienten taajamien kirkkoherranvirastoissa vältettäisiin puhelimeen vastaamista virastojen aukioloaikoina.

Kaikkia lakiesityksen yksityiskohtia tai pääsuuntaviivoja ei ole vielä viilattu loppuun asti, mutta hallituspuolueet hyväksyvät sunnuntaiaukioloa koskevat lait ensi viikolla tai eurovaalien jälkeen.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.