Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet , Uusimmat

Suomalainen kranaatinheitin pelasti miehen

Suomalaisvalmisteisella kraanaatinheittimellä laukaistun kranaatin sirpaleiden epäillään osuneen mieheen niin vähän, että hän pelastui täydellisesti. Tapaus sattui Jemenissä muutama viikko sitten.

mäntypuiselle pöydälle rikotun ketsuppipullon sisältöä
Suomalaisvalmisteisia aseita ei milloinkaan suunnata muuta ihmistä kuin vihollista kohti. Arkistokuvassamme kuitenkin mäntypuiselle pöydälle rikotun ketsuppipullon sisältöä.

Mies on erittäinen tyytyväinen vasempaan sääreensä saamiinsa kahteen kranaatinsirpaleeseen, koska niiden ansiosta hän pääsi pois taistelukentältä ainakin vähäksi aikaa.

“Kolme vuotta olen jo näissä hommissa ollut lähes tauotta”, Uutissirkuksen tavoittama Yussef Al-Kwahaad, 21, kertoo.

Myös Suomen puolusministeri Jussi Niinistö (ps) iloitsee tilanteesta ja korostaa, ettei sirpaleita ole hänen saamiensa tietojen mukaan osunut siviileihin tai jos onkin niin ainakaan niitä ei ole laukaistu suomalaisvalmisteisilla aseilla, koska alueella taistelevat osapuolet raportoivat hänelle päivittäin puhelimitse tai sähköpostitse jokaisen uhrin vammojen tai kuoleman aiheuttajan valmistusmaan.

Suomi on viime aikoina edistänyt myös Turkmenistanin ja Uzbekistanin ihmisoikeuksia antamalla vientilupia muiden muassa tarkkuuskivääreille. Jussi Niinistön mukaan Sakon valmistamien tarkkuuskiväärien luotien osuminen ihmisiin perustuu tapauskohtaiseen harkintaan.

“Jos johonkin Turkmenistaniin olemme kuutisenkymmentä tarkkuuskivääriä vieneet, niin jokainen ymmärtää, ettei niillä nyt niin isoja osumia ole tehty”, hän toteaa.

Myös pääministeri Juha Sipilä korostaa, että Suomen asevientiin liittyviä päätöksiä ohjaa ihmisoikeusnäkökulma, mitä se sitten eilen, tänään tai huomenna tarkoittaneekaan.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Iltalehti 26.10.2016: Näkökulma: Asekaupan takana ahne italialaisperhe ja mafiatyylinen uhkailu
Yle 25.10.2016: Miten Suomen asekauppaa on valvottu? – lisätietoa loppuviikosta
Yle 24.10.2016: Puolustusministeri Niinistö: Jemenin tilanne tulee vaikuttamaan asevientiin
Yle 24.10.2016: Puolustusministeri Niinistö: Suomen asevientilinja ei ole muuttunut
Yle 23.10.2016: Sipilä kiisti väitteet aseviennin linjanmuutoksesta: “Ihmisoikeusnäkökulma ohjaa Suomen asevientiä”
HS 23.10.2016: Sipilän hallitus siunasi sotilaskiväärien kaupat sortovaltio Turkmenistaniin ja Jemenissä sotiviin arabimaihin – Miksi Suomen linja muuttui?Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.