Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Kehysriihen lopputulos: verotus keskitetään suuriin kaupunkeihin

Hallitus päätti kehysriihessään myöntää 84 miljoonaa euroa avustusta pääkaupunkiseudun Raide-Jokerille ja 71 miljoonaa Tampereen ratikalle.

tallinnalainen raitiovaunu
Mikäli Ülemisten raitiovaunu kiertää Hervannan konepajakoulun kautta Itäkeskukseen, se voi yhdistää monta metropolia kerralla.

Lisäksi 40 miljoonaa euroa käytetään asiakaslähtöisen junayhteyden suunnittelemiseen kuudelle kansanedustajalle välille Turku-Pasila-Helsinki. Myös Lahden hylkääminen vähintään 80 kilometrin tuntinopeudella kuuluu kehysriihen saavutuksiin.

Riihen yhteydessä runsaasti tv-julkisuutta saaneen kolmen puoluejohtajan hyvin ohjatun ryhmäteatterin jälkeen hallitus päätti kauaskantoisista asioista, kuten veronkannon siirtämisestä kaukaisimmiltakin kepukunnilta pääkaupunkiseudulle.

Maakuntaveroa ei tule, vaan kansalaisten veronmaksuoikeus keskitetään nykyisen vanhan hajautetun mallin sijasta suoraan Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Tampereelle ja Turkuun. Näiden lisäksi kokoomus joutui myöntymään siihen, että myös oululaisille voidaan tarvittaessa myöntää veronmaksuoikeus.

Pääkaupunkiseudulla asukkaiden veronmaksukykyä on perinteisesti vaikeuttanut se, että pääkaupunkiseudun asukkaat joutuvat pääkaupunkiseudulla asuakseen hankkimaan asunnon pääkaupunkiseudulta.

Maakuntaveroa hallitus harkitsee uudelleen sen jälkeen, kun sen käytettävissä on olemassa riittävä määrä maakuntasatraapin virkoihin (30 000 – 35 000 €/kk) pätevöityneitä työttömiä puoluejohtajia, puoluesihteereitä, poliittisia valtiosihteereitä ja eduskunta-avustajia käytettävissä. Aikaisempi somessa sekoilu korvaa korkeakoulututkinnon.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 6.4.2016: Näin kehysriihen päätökset vaikuttavat keskivertoperheen arkeen
Yle 6.4.2016: Tierahat jaettiin – katso kartalta, hyödyttävätkö parannukset sinua
HS 5.4.2016: Hallituksen kehysriihessä päättämät liikennehankkeet yksilöityinä

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.