Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Epäily: Sote-ottelun tulos voi muuttua

Asiantuntijamme arvioi, että Sote-sarjan marraskuisen loppuottelun Keskusta–Kokoomus tulos 18–5 ei olekaan vielä varma. Kokoomus voidaan julistaa voittajaksi, vaikka se saikin vähemmän maaleja.

ambulanssi ajaa sairaalan pihalta pois
Arkistokuvamme ottohetkellä soteratkaisun loppuottelu oli vielä käymättä, joten kaikki näytti sujuvan vanhan organisaatiokaavion mukaisesti sairaanhoitopiirin pihamaalla.

“Tarkempi Sote-ottelun tarkastelu videolta voi paljastaa ottelusta asioita, jotka eivät menneetkään sääntökirjan tai perustuslain mukaan. Perusteluksi ei riitä maakuntasarjojen runsasmaalisuus”, arvioi Uutissirkuksen aluehallinto- ja siltarumpuasiantuntija Uolevi Ahonen.

Joukkueet pyrkivät ensin sopimaan oikeudenmukaisen lopputuloksen keskenään. Jos tämä ei tuota tulosta, niin joukkueiden hajottaminen ja uudelleen kokoaminen on myös yksi vaihtoehto. Tähän ei kuitenkaan haluttaisi mennä, koska sarja on katsojien mielestä muutenkin melkoisen sekava.

Mittelön yleisöltä vuosittain kerättävät runsaan 48 miljardin pääsylipputulot eivät tahdo riittää sarjan pyörittämiseen, joten lipputulojen aleneminen aiheuttaisi lisälainan tarvetta sarjan ulkopuolelta.

“Lippujen hintoja ei voi enää korottaa, sillä ne ovat Kokoomuksen joukkueen mukaan jo huomattavan korkeat kansainvälisessä vertailussa”, Uolevi Ahonen toteaa.

Ottelussa on epäilyjä myös sopupelistä. Osa katsojista on syytellyt, että muiden otteluiden lopputuloksia on kytketty keskenään – jos te voitatte tämän ottelun, niin me voitamme seuraavan tai saamme ainakin korvausta [palvelu]seteleinä.

“Toivottavasti tulevaisuudessa sarjalle saadaan ammattimainen ja osaava johto, jotta tällaisille ottelutulosten peruutuksille ja muutoksille saadaan piste. Pelattujen otteluiden muuttaminen jälkikäteen ei anna sarjasta uskottavaa kuvaa”, Ahonen sanoo.

Sote-loppuotteluun niinikään osallistunut perussuomalaisten joukkue ei ota asiaan kantaa, sillä suurin osa sen voimavaroista kului pelikentän rajojen ulkopuolella olleen väen miesvartiointiin.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muissa maakuntalehdissä:
Yle 18.2.2016: Kokoomuksen Risikko: aiottu sotemalli murenee perustuslakiesteisiin
HS 17.2.2016: Sote-alueista kiistellään taas – Keskustan Vehviläinen: Hallituskriisiin ei ajaudutaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.