Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Kouluverkon karsinta kannustaa yrittäjyyteen

Mikäli perusopetus siirtyy kunnilta itsehallintoalueille, syntyy lukuisia yrittäjyysmahdollisuuksia, joista opettajat ja koulutoimenjohtajat voivat löytää uuden uransa.

bussissa on hämärää
Koska uudistuksen myötä lyhinkin koulumatka on noin 150 kilometriä, voivat opettajat perustaa yksityiskouluja koulubusseihin.

“Parhaimmillaan uudistus voisi tarkoittaa, että koko Suomeen jää 12-18 peruskoulua”, Alex Stubbia (kok) lähellä oleva lähteemme ilakoi.

Lähteeltämme viime yönä saamiemme tietojen mukaan tulevien itsehallintoalueiden koulutoimenjohtajat valitaan sen perusteella, kuka nykyisistä kaupunkien tai kuntien koulutoimenjohtajista on onnistunut supistamaan eniten omaa kouluverkkoaan.

Useassa kunnassa työttömyysuhan alaiset opettajat ja koulutoimenjohtajat ovat jo nyt hakeneet starttirahaa perustaakseen linja-autoyhtiöitä. Näyttääkin siltä, että oppilaiden tulevissa koulumatkoissa 150 kilometrin yhdensuuntainen koulumatka alkaa olla lyhimmästä päästä.

“Aiomme perustaa yksityiskoulun koulubussiin”, kiteyttää satakuntalainen opettajakolmikko, joka äskettäin haki WheelSchool-idealleen kahden miljoonan euron siemenrahoituksen Slush-tapahtumasta.

“Edestakaiset koulumatkat linja-autoilla kestävät pitempään kuin itse koulupäivä, ja niinpä voimme käyttää matka-ajan opettamiseen. Tästähän ovat esimerkkinä kiertokoulut, jotka lakkautettiin 1800-luvun loppupuolella. Ainoana erona kiertokouluihin on se, että nyt oppilaat kiertävät opettajan mukana”, kolmikon puuhamies Antero Jyvänen kertoo.

Satakuntalaiset oppilaat saisivat hallituksen muistion mukaan perusopetuksensa Turussa tai Tampereella.

Kouluverkon karsinta elvyttää monia aloja. Useiden vaarallisiin purkutöihin erikoistuneiden yritysten osakekurssit ovat ampaisseet pilviin, koska tyhjilleen jääneet koulurakennukset saa purkaa vain home- ja asbestipurkuihin erikoistunut yritys.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.