Press "Enter" to skip to content

Talous

Työaikadirektiiviehdotus uhkaa työllistymistä

EU:n työaikadirektiiviehdotus lisää työttömyyttä, toteavat työnantajat. Erityisen ongelmallisena ne näkevät kysymyksen siitä, onko työnantajan tiloissa työpäivän aikana tehty työ työaikaa vai ei.

Elinkeinoelämän korkeimman neuvoston puhemiehistön mukaan tämänhetkinen taloudellinen tilanne vaatii rajuja uudistuksia. EU:n uusi työaikadirektiivi on kuitenkin askel päinvastaiseen suuntaan.

“Direktiiviehdotuksessa korkein viikottainen työaika on 65 tuntia. Siinä ei myöskään riittävästi rajata palkallisen työajan käsitettä”, elinkeinoelämän korkeimman neuvoston puhemiehistön toimitusjohtaja Leif Fager nääs toteaa.

“Työnantajat tekevät kaikkensa, jotta työllisyys säilyy. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että päättäjät eivät näe tilanteen vakavuutta. Jos työnantajan tiloissa työnantajan laitteilla työpäivän aikana tehty työ lasketaan edelleen palkalliseen työaikaan, sen aiheuttamat kustannuspaineet näkyvät varmasti työttömyyden lisääntymisenä”, Fager nääs sanoo.

Myös Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK suhtautuu tilanteeseen äärimmäisen vakavasti. Tällä hetkellä se on erityisen kiinnostunut siitä, tukeeko työpaikkasi työntekijöiden liikuntaharrastuksia. Asiaan voi ottaa kantaa SAK:n nettisivujen avaussivun kyselyssä.

Aiheesta lisää:
SAK:n nettisivutTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.