Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Kauppakeskuksen sisäänkäynti oli vapaa – tutkija tyrmää väitteen

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt päivitys, jossa 31-vuotias turkulainen IT-alalla työskentelevä mies väittää nähneensä kauppakeskuksessa oviaukon, jossa ei seissyt ketään.

Kauppakeskus oli hiljainen, viileä. Lattialla, holvikaaren alla ja niin päin pois...
Arkistokuvamme kauppakeskus ei ole Lounais-Suomessa eikä se muutoinkaan liity tapaukseen.

”Kävelin ovesta suoraan sisälle joutumatta väistämään ainuttakaan ihmistä”, mies kirjoitti päivityksessään.

”Oven edessä ei seisonut kukaan vaan pääsin suoraan sisälle. Tuulikaappiin tultuani hämmästyin, kun myöskään sisäpuolella kukaan ei ollut jäänyt oven eteen parkkiin.”

Maakuntakirjeenvaihtajamme tavoitti väitteen julkaisseen miehen, mutta tämä ei halunnut kommentoida asiaa. Turun yliopiston käyttäytymistutkimuskeskuksen johtava tutkija Taavi Iso-Toppila pitää väitettä lähes mahdottomana.

”Historia tuntee vastaavanlaisia tapauksia pääasiassa ulkomailta. Suomessa tällaista tiedetään todistettavasti tapahtuneen viimeksi Oulun Raksilassa vuonna 1997”, Iso-Toppila sanoo.

Hän ei pidä todennäköisenä, että tukkimaton sisäänkäynti olisi tavattu Lounais-Suomessa.

”Mikäli ulkona oven edessä ei ole seissyt kukaan näppäilemässä puhelintaan, hyvin todennäköisesti oviaukossa kauppakeskuksen sisäpuolella on seissyt joku. Turkulaiset jäävät useimmiten oviaukkoon ihmettelemään mihin ovat tulleet, vaikka paikka olisi entuudestaan tuttu. Keskimäärin turkulainen miettii oviaukossa noin 7,2 sekuntia missä on ja mihin suuntaan pitäisi lähteä.”

Iso-Toppilan mukaan samat aikamääreet pätevät myös Espoosta kotoisin oleviin henkilöihin silloin kun he seisahtuvat Helsingin keskustan Stockmannin liukuportaiden yläpäässä.

Väitteen julkaisseen miehen huhuttiin myöhemmin iltapäivällä pysähtyneen poistamaan päivitystään siitä aiheutuneen kohun vuoksi heti kauppakeskuksen ovelle uudestaan päästyään.

Teksti: Reino von Hermann, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.