Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Asiantuntija ehdottaa: eläkeikä 48 vuoteen

Uutissirkuksen asiantuntijan mukaan eläkeikä olisi helposti laskettavissa 48 vuoteen, mikäli työntekijät käyttäisivät työaikaansa nykyistä enemmän töiden tekemiseen.

“Kymmenen prosenttia turhia sähköposteja, yleensä mainoksia; toiset kymmenen prosenttia: työkaveri jauhaa sähköposteissa sellaista asiaa, joka on jo sovittu; kymmenen prosenttia vastauksia omiin henkilökohtaisiin sähköposteihin; 20 prosenttia sosiaalisen median päivityksiä (olen nyt töissä, kohta ruokatunnille ja kylläpäs beaujolais-viinin jälkimaku olikin lauantaina erinomainen kesämökkini terassilla b-luokan ruokamakkaran kanssa)”, oman työaikansa käyttöä viiden vuoden ajan selvittänyt Uutissirkuksen organisaatiouudistus- ja kilometritehdasasiantuntija Uolevi Ahonen kiteyttää.

bakeliittipuhelin soi
Pohjolan suurin bakeliittipuhelinten valmistaja L.M. Ericsson on jo varautunut työelämän muutoksiin kaivamalla lankapuhelinten valmistuslinjastonsa naftaliinista.

“Neljä prosenttia työnantajan maksamista tunneista käytettiin kissavideoiden tai aikuisviihteen katselemiseen”, lisää Ahosen esimerkistä työaikaansa seuraamaan ryhtynyt ay-liikkeen aluekoordinaattori Pauli Orakas ja peittää läppärinsä näytön kädellään.

”Kännykälläni vastailin työajastani kolmen prosentin osuudella mainossoittoihin ja 12 prosentin osuudella yksityisasioihini liittyviin puheluihin”, Orakas jatkaa.

Uolevi Ahosen valmisteleman ehdotuksen pohjalta Orakas päätyneekin ehdottamaan työnantajille ja hallitukselle, että nettiyhteydet katkaistaan kaikkien yritysten toimitiloista, että kännyköistä siirrytään takaisin lankapuhelimiin, että kaikki saapuvat puhelut kulkevat yrityksen vaihteen kautta ja että kaikki lähtevät puhelut täytyy tilata keskuksesta erikseen.

“Näillä laskennallisilla säästöillä työtehokkuus lisääntyy 69 prosentilla, joten eläkeikää voidaan hyvin laskea 48 ikävuoteen, jos ei jopa alemmaksi”, Ahonen sanoo.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on jo ehtinyt innostua ehdotuksesta ja havaita, että mikäli nykyiseen eläkeikään ei puututa, selvitys mahdollistaa työntekijöiden vähentämisen 69 prosentilla.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.