Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Naisen sieniretki päättyi vailla kuvia Somerolla

Kolmekymppisen naisen syksyinen sieniretki päättyi karusti viikonloppuna, kun hän ei onnistunut jakamaan ensimmäistäkään valokuvaa omasta sienisaaliistaan.

suomumustesieni, luulisimme ainakin
Arkistokuvamme suomumustesientä ei pidä sekoittaa harmaamustesieneen, josta sen antabus-ominaisuuksien vuoksi ei kannata julkaista kuvia viinilasien kanssa.

”Pakkasin autoon mukaan sienikorin ja -veitsen, vesipullon ja kännykän. Tarkistin vielä erikseen, että kännykän autolaturi on mukana. Tiedän kokemuksesta, miten luonnossa voi joutua kärsimään, jos puhelimen akku on lopussa, vaikka pitäisi ottaa kuva hämähäkinseitistä, ontosta puusta tai polunmutkan epätasaisesta juurakosta”, nimettömänä pysyttelevä nainen toteaa.

Nainen laittoi puhelimensa lataukseen ja lähti ajelemaan kohti sienimetsää kilometrin päähän kotoaan. Perillä hän irrotti puhelimen laturin johdosta, otti korin ja lähti kohti metsää. Sieniä näkyi kaikkialla, joten pian kori oli puolillaan.

”Asettelin sienet ensin korikuvausta varten ja napsin useamman kuvan. Ne – siis kuvat – näyttivät kuitenkin jotenkin synkiltä. Kaikilla kavereillani sienikuvat ovat olleet tosi värikylläisiä. Tuhosin nuo kehnot otokset, päätin ottaa sienet pois korista ja asetella ne nätisti mättäille, mutta mun älyluuri alkoi piipata just silloin!”

”Niin kuin mä olen sitä vaalinut, pitänyt ekologisista materiaaleista valmistetussa design-kotelossa, pyyhkinyt aidolla säämiskällä ja päivittänyt aina uusimmat ohjelmat. Nytkin on soittoäänenä Sigman Nobody to Love -biisi, jolla olin just korvannut edellisen Taylor Swiftin Shake It Offin. Vaikken edes tykkää noista kappaleista, mutta haluan olla ajan hermolla.”

Kännykän akku siis loppui. Nainen juoksi autolleen todetakseen, ettei ollut ajonsa aikana muistanut kytkeä laturiaan tupakansytyttimeen, joten puhelimen akku ei ollut missään vaiheessa edes alkanut latautua.

Sienet jäivät asetelmiin mättäille, korin nainen heitti suolampeen ja sieniveitsi päätyi samaan paikkaan.

”Onneksi sain yhteyden ystävääni, joka suostui myyymään minulle muistikortiltaan muutaman julkaisemattoman kuvan omasta poimintasaaliistaan. Niitä sitten ehdin jakaa Facebook-sieniretkipäivityksessäni jo hieman ennen puolta yötä”, nainen sanoo huojentuneena.

Teksti: Ulpu Meri, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
AL 7.9.2014: Sienestäjät löysivät metsästä varsinaisen tuplaherkun – Katso kuva
Yle 1.9.2014: Sosiaalinen media täyttyy sienikuvista – luvassa vuosisadan sienisato
Kaleva 29.8.2014: Lukijoiden sienikuviaInfo Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.