Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Työpaikkojen läheltä löytyi asuntoja Pasilassa

Helsingin Keski-Pasilan uuden keskustakorttelin kaavasta on yllättäen löytynyt asuntoja noin viidellesadalle ihmiselle.

Keski-Pasilan uusi keskustakortteli täydentänee Itä-Pasilan urbaania kaupunkisuunnittelua parhaalla mahdollisella tavalla.
Keski-Pasilan uusi keskustakortteli täydentänee Itä-Pasilan urbaania kaupunkisuunnittelua parhaalla mahdollisella tavalla.

Kukaan kaavaa valmistelemassa olleista virkamiehistä ei ole vielä kertonut, miten on mahdollista, että liiketilojen ja työpaikkojen lähistölle on kyetty sijoittamaan tällainen asuntomäärä.

“Vaikeaa se varmasti on”, arvioi Uutissirkuksen kohtuuhintaisuus- ja gryndausasiantuntija Uolevi Ahonen.

“Tässä on nyt vaarana se, että kun näin raju asuntomassa sijoitetaan Pasilan aseman viereen, niin rakennuttaja saattaa olla pakotettu myymään jonkun yksiön jopa alle puolen miljoonan euron hintaan.”

Tällä hetkellä Itä- ja Länsi-Pasiloissa on yhteensä noin 8 600 asukasta ja 25 000 työpaikkaa. Koko alueen valmistuttua 2040-luvulla asukasmäärä on lähes 20 000 ja työpaikkojen määrä 50 000.

Viime vuosina Helsingin kaupunki on korostanut haluaan täydennysrakentamiseen hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle. Tämä vuoksi kaupunki on muiden muassa hahmotellut uusia lähiöitä entisen Sipoon alueelle noin tunnin joukkoliikennematkan eli suunnilleen 40 minuutin henkilöautomatkan päähän pääkaupunkiseudun työpaikkakeskittymistä.

Helsingin päättäjät, johtavat virkamiehet ja rakennusliikkeet ovat tehneet hedelmällistä yhteistyötä pääkaupungin asuntopulan ratkaisemiseksi jo hieman yli kahdensadan vuoden ajan.

Aiheesta muualla:
HS 13.11.2013: Päättäjät hyväksyivät uuden Pasilan
Helsingin kaupunginvaltuusto 13.11.2013: Keski-Pasilan keskustakorttelin suunnittelu- ja toteutuskilpailun ratkaisu
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto: Pasila
Helsingin kaupunki: Uutta Helsinkiä: Pasila: Asuminen
Helsingin kaupunki: Uutta Helsinkiä: Pasila: Toimitilat

Katso myös Youtube-video: YIT: Tripla

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.