Ratkaisun avulla kaikki yli 70 300 euroa vuodessa ansaitsevat voisivat helposti säästää tuhansia euroja.

Ainakin yksi korkea virkamies ja kaksi yritysjohtajaa ovat jo käyneet paikan päällä Italiassa kokeilemassa järjestelmän beta-versiota.
“Jos maksan 2 500 euron veronhoitomaksun suoraan valitsemani italialaisen verotoimiston päällikölle, toimisto tarkistaa minun ansio- ja pääomatulojeni summan noin 16 000 euron vuositasolle”, nimettömänä pysyttelevä virkamies iloitsee.
“Järjestelmää on tulevaisuudessa tarkoitus kehittää siihen suuntaan, että 8 000 euron veronhoitomaksulla olisi mahdollista saavuttaa tilanne, jossa verovelvollinen ei maksaisi veroja lainkaan”, verohallinnon ulkoistamisneuvotteluja johtanut konsulttitoimisto Cheatingu Consultingin varainhoitoasiantuntija Göran Pengabinge toteaa.
Erityisesti Lazion ja Ligurian maakunnissa sekä Palermossa sijaitsevat verotoimistot ovat osoittaneet kiinnostusta Suomen verotuksen hoitamiseen. Jos hanke toteutuu, valtio voi lakkauttaa kaikki maamme verotoimistot ja irtisanoa koko verohallinnon henkilökunnan.
“Valtionhallinnon tuottavuus- ja tehostamisohjelma kaipaa lisää ryhtiä, ja tämä on yksi nopeimpia keinoja henkilökunnan vähentämiseen”, vastikään valtiovarainministeriön apulaisbudjettipäällikön vasempana kätenä työnsä aloittanut taulukkolaskenta-asiantuntija Pietujuhani Kalma arvioi.
Aiheesta muualla:
Yle 20.9.2013: Verottaja torppasi suurimman veronkiertojutun esitutkinnan
Yle 19.9.2013: Italian verotoimistoa epäillään veronkierrosta