Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Italian verohallinto ryhtyy hoitamaan suomalaisten verotusta

Ratkaisun avulla kaikki yli 70 300 euroa vuodessa ansaitsevat voisivat helposti säästää tuhansia euroja.

Euroopan keskuspankki laskee toukokuussa liikkeelle 4,95 euron setelin, joka nopeuttaa pikkuostosten tekemistä huomattavasti.
Veronkannon ulkoistamisjärjestelmää Italiassa kokeilleen yritysjohtajan mukaan vielä pientä säätöä tarvitaan, koska jokaisesta ansaitusta viiden euron setelistä ei edelleenkään jäisi käteen aivan sataa prosenttia.

Ainakin yksi korkea virkamies ja kaksi yritysjohtajaa ovat jo käyneet paikan päällä Italiassa kokeilemassa järjestelmän beta-versiota.

“Jos maksan 2 500 euron veronhoitomaksun suoraan valitsemani italialaisen verotoimiston päällikölle, toimisto tarkistaa minun ansio- ja pääomatulojeni summan noin 16 000 euron vuositasolle”, nimettömänä pysyttelevä virkamies iloitsee.

“Järjestelmää on tulevaisuudessa tarkoitus kehittää siihen suuntaan, että 8 000 euron veronhoitomaksulla olisi mahdollista saavuttaa tilanne, jossa verovelvollinen ei maksaisi veroja lainkaan”, verohallinnon ulkoistamisneuvotteluja johtanut konsulttitoimisto Cheatingu Consultingin varainhoitoasiantuntija Göran Pengabinge toteaa.

Erityisesti Lazion ja Ligurian maakunnissa sekä Palermossa sijaitsevat verotoimistot ovat osoittaneet kiinnostusta Suomen verotuksen hoitamiseen. Jos hanke toteutuu, valtio voi lakkauttaa kaikki maamme verotoimistot ja irtisanoa koko verohallinnon henkilökunnan.

“Valtionhallinnon tuottavuus- ja tehostamisohjelma kaipaa lisää ryhtiä, ja tämä on yksi nopeimpia keinoja henkilökunnan vähentämiseen”, vastikään valtiovarainministeriön apulaisbudjettipäällikön vasempana kätenä työnsä aloittanut taulukkolaskenta-asiantuntija Pietujuhani Kalma arvioi.

Aiheesta muualla:
Yle 20.9.2013: Verottaja torppasi suurimman veronkiertojutun esitutkinnan
Yle 19.9.2013: Italian verotoimistoa epäillään veronkierrosta

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.