Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Päättäjät keskustelivat Helsingin pyöräteistä

Tapaus sattui maanantai-iltana kaupunginhallituksessa, kun Pekka Sauri antoi selonteon, jonka mukaan Helsinki on käyttänyt pyöräteihin osoittamiaan verovaroja pyöräteiden rakentamiseen.

Kaksi pyöräilijää on mahtua pyörätielle
Arkistokuvastammekin käy hyvin ilmi, että pyöräteiden leveys tekee niiden rakennusbudjetit niin mitättömiksi, etteivät ne juurikaan herätä intohimoa tai keskusteluja.

Pyöräteistä ja jalankulkuväylistä käytävän keskustelun pääongelmaksi osoittautui väylien hintataso. Ne maksavat muihin rakennushankkeisiin verrattuna niin vähän, että ne eivät aiheuta poliitikoille juuri minkäänlaisia reaktioita.

“Jos mies pääsee päättämään esimerkiksi keskustatunnelista (reilut 500 miljoonaa euroa) tai edes Hakaniemen pysäköintiluolasta (kaupungin osuus 5 – 14 miljoonaa) terhakoittavat ne hänen elimiään aivan eri tavalla kuin jokin kolmessa vuodessa jalankulku- ja pyöräilyväyliin korvamerkitty kymmenen miljoonaa“ Uutissirkuksen budjetti- ja erektiovaiva-asiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

Pyöräteitä on tarpeellista rakentaa erityisesti Helsingin keskustaan, jotta taksit ja jakeluliikenteen autot eivät joutuisi milloinkaan käyttämään ajorataa matkustajien tai rahdin kyytiin ottamiseen tai kyydistä jättämiseen.

Tuorein pyörätiekeskustelu sai alkunsa Helsingin Sanomien artikkelista, joka sisälsi apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan väärinymmärryksiä.

Aiheesta muissa aviiseissa:

Yle 13.8.2013: Pekka Sauri: Pyöräteiden rahoituskohu on urbaani myytti
HS 13.8.2013: Pekka Sauri selitti kaupunginhallitukselle pyörätierahojen käyttöäTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.