Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Tässäkö Supon verkkovalvonnan seuraava kohde?

Uutissirkuksen tietosuoja-, valvonta- ja lisävalvonta-asiantuntija Uolevi Ahonen löysi heti herättyään suojelupoliisin laiminlyömän valvontakohteen.

“Poliisi.fi-sivusto”, Ahonen paljastaa.

Ahosen Firefox-selaimen mukaan yhteys poliisi.fi-sivuston palautelomakkeeseen on epäluotettava.

“Yritin ilmoittaa palautelomakkeella poliisille naapurini epäilyttävästä käytöksestä, ja tämä oli lopputulos”, Ahonen sadattelee ja näyttää kuvakaappaustaan.

Ahonen toivoo, että mahdollisten rikollisten pikaiseksi vangitsemiseksi suojelupoliisi ryhtyisi seuraamaan hänen kaikkea internet-liikennettään.

“Seurannan avulla Supolle olisi myös mahdollista lähettää suora viesti näytölleni, kun olen roikkunut koneella yli tunnin. Viime yönäkin meni niska aivan jumiin, koska kukaan ei ajoissa kehottanut minua lopettamaan netin käyttöä”, Uolevi Ahonen sanoo ja poistuu etsimään hakukoneella sellaisia alusvaatekuvastoja, joita hän ei vielä ole lisännyt selaimensa kirjanmerkkeihin.

Uolevi Ahosen kuvakaappauksesta käy ilmi, että poliisin nettisivujen yhteydenottolomakkeen varmenne on epäluotettava. Asialla ei ole tässä tapauksessa juurikaan merkitystä, mutta saatiinpa näin tällekin jutulle pari klikkausta.
Uolevi Ahosen kuvakaappauksesta käy ilmi, että poliisin nettisivujen yhteydenottolomakkeen varmenne on epäluotettava. Asialla ei ole tässä tapauksessa juurikaan merkitystä, mutta saatiinpa näin tällekin jutulle pari klikkausta.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 20.6.2013: Poliisiylijohtaja Paatero tukee Supon tavoitetta laajentaa verkkoseurantaa
Digitoday 5.6.2013: Selain varoittaa: Poliisin nettivinkkiin ei voi luottaaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.