Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Kävelijät tunkevat kävelykadulle

Vastikään Helsingissä avatulla Vaasankadun kävelykadulla jalankulkijat ovat kävelleet välillä jopa keskellä tietä ja hankaloittaneet vakavasti autoilua.

Parissakymmenessä vuodessa Ison Roban kävelykadun jalankulkijat ovat löytäneet oman paikkansa. Samoin käynee Vaasankadulla, kunhan aikaa kuluu riittävästi.
Parissakymmenessä vuodessa Ison Roban kävelykadun jalankulkijat ovat löytäneet oman paikkansa. Samoin käynee Vaasankadulla, kunhan aikaa kuluu riittävästi.

Ongelma on tyypillinen kaupungin ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseville kävelykaduille, koska vasta riittävä ympärivuorokautinen jakeluliikenne auttaa jalankulkijaa hahmottamaan oman paikkansa kävelykadulla.

“Esimerkiksi Isolla Roobertinkadulla pieni lapsikin ymmärtää peruuttavan kuorma-autojonon äänestä, että jalankulkija ei kuulu keskelle helsinkiläistä kävelykatua mihinkään kellonaikaan”, Uutissirkuksen jalankulkuvyöhyke- ja pääkokoojaväyläasiantuntija Uolevi Ahonen kiteyttää.

Helsingin kävelykaduista autoliikenne sujuu parhaiten Kluuvikadulla Espan ja Aleksin välillä, jossa lähes katkeamaton taksien virta pitää huolen siitä, että jalankulkijat pysyttelevät seinien vieressä tai kotonaan. Kluuvikadun ja Aleksin risteyksen automaattipollarit mahdollistavat myös läpiajon.

Vaasankadulla kävelykatua kokeillaan aluksi syyskuun loppuun asti.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 6.6.2013: Autot tunkevat kävelykadulle
Yle 9.5.2013: Onko kävelykatu oikotie onneen – ei välttämättä
Yle 28.5.2011: Helsingin kävelykeskusta laajenee hiiren askelinTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.