Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Sisähallivuoristo poistaa Mount Everestin jonotusongelmat

Nilsiän Tahkovuorelle rakennettava aidon kokoinen Himalaja lyhentää jonotusajat Mount Everestille jopa alle kahteen minuuttiin.

Paineistetun sisähallin ansiosta myös lapsiperheet saadaan viihtymään lähes yhdeksän kilometrin korkeudessa.
Paineistetun sisähallin ansiosta myös lapsiperheet saadaan viihtymään lähes yhdeksän kilometrin korkeudessa.

Sisähalli-Himalaja noudattaa tarkoin Nepalin ja Kiinan rajalla sijaitsevan esikuvansa piirteitä, mutta sen korkeimmasta huipusta tehdään vuoristokiipeilijöiden hemmottelemiseksi hieman oikeaa Mount Everestiä laajempi.

“Mount Everestin matkailulliset mahdollisuudet on jätetty lähes täysin hyödyntämättä, koska huipulla vain piipahdetaan pikaisesti ilman, että sinne jäätäisiin useammaksi päiväksi”, projektipäällikkö Jonialeksi Kääriäinen sanoo.

“Tahkovuoren Mount Everest on aito matkailukohde. Sen korkeimpaan kohtaan lähes yhdeksän kilometrin korkeuteen tulee muiden muassa 2500-paikkainen hotelli, vesipuisto ja formularata sekä aavistuksen alemmas Hillaryn askelman tienoille ilokaasuampullimyymälä.”

Jotta ihmiset viihtyisivät vuorikiipeilyllään paremmin ja voisivat välttyä vähähappisen ilman aiheuttamalta kiusalliselta päänsäryltä, sisähalli on täysin paineistettu.

“Ilma on kaikkialla yhtä paksua kuin se on merenpinnan tasolla”, Kääriäinen vahvistaa.

Vuoren rakennusaineina käytetään Siilinjärven apatiittilouhoksen sivukivieä ja rikastehiekkaa sekä kehitteillä olevalla biojäähdytystekniikalla jähmetettyä kaivosyhtiö Talvivaaran jätevettä.

Mount Everestin pidentyneet jonotusajat ovat viime vuosina piinanneet yhä useampia kansalaisia eri puolilla maailmaa.

“Kiireisimpiä varten rakennamme sisähallivuoristomme kaakkoisharjanteelle myös liukuportaat ja kuusi hissiä”, Kääriäinen lupaa.

Hankkeen arvioidaan valmistuvan heti, kun Kuopion kaupunki ja Suomen valtio tekevät myönteisen päätöksen sen rahoittamisesta.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 29.5.2013: Ihmisen ensi askelista Mount Everestin huipulla tasan 60 vuotta
Kaleva 29.5.2013: Mount Everestiä siivotaan juhlan kunniaksi
HS 28.5.2013: Maailman katolle muodostui jonoTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.