Press "Enter" to skip to content

Talous

Valkeala tutustuu kapitalismiin

Kymenlaaksossa sijaitseva Valkealan kunta on ryhtynyt tutustumaan kapitalismiin. Kunta aloitti kapitalismiin perehtymisen myymällä omistamansa kyläkoulun 25 000 eurolla. Puoli vuotta myöhemmin koulun uusi omistaja pani sen myyntiin 250 000 euron hinnalla.

Valkealan talousjohtaja Marja Huovisen mukaan kyseessä on normaali liiketoiminta. Kouvolan Sanomien haastattelussa hän muistuttaa, etteivät koulun uudet omistajat, Matti Kukkola ja Esa Seppälä ole toimineet mitenkään tuomittavalla tavalla.

Valkealan kunta myi Anttilan kylässä sijainneen koulun viime keväänä. Ostajien yhtenä julkilausuttuna tavoitteena oli uusien tuulien puhaltaminen kylän elämään. Koska kaupanteossa oli sellainen henki, että koulu myytiin kyläläisille, kiinteistön hintaa pyrittiin tämän painamaan alas. Talousjohtaja Huovisen mukaan päätös ei ollut huono.

Lokakuun alussa julkaistussa kiinteistönvälitysilmoituksessa koulu oli myytävänä 250 000 euron hinnalla. Vuonna 1913 valmistunut koulu sijaitsee noin hehtaarin kokoisella tontilla, ja siihen kuuluu myös vuonna 1949 valmistunut lisärakennus. Koulu lakkautettiin runsaat kaksi vuotta sitten.

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.