Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Tutkijat: Toimittajien esi-isät olivat luultua sisäsiittoisempia

Pohjois-Elielinaukiolta löydetty fossilli näyttäisi vahvistavan arvioita siitä, että sisäsiittoisuus on yleistä toimittajien keskuudessa ainakin maailman loppuun asti.

Kahden toimittajan jälkeläiseksi epäillyn toimittajan fossiilin arvellaan löytyneen Elielinaukion laidasta. Kuvan kulkuneuvo saattaa kuulua toimittajalle.

Tutkijat perustavat näkemyksensä siihen, että Elielinaukion laidalta löydetyissä satatuhatta vuotta vanhoissa ihmisen pääkallon jäänteissä on merkkkejä perinnöllisestä toimittajuudesta, joka on tyypillinen kahden toimittajan suhteesta alkunsa saaneilla ihmisillä.

“Toimittajapopulaatiot olivat ja ovat luultavasti melko eristyneitä, hyvin pieniä, ja tämän vuoksi varsin sisäsiittoisia, sanoo Uutissirkuksen toimittajakoulutus- ja pariutumisasiantuntija Uolevi Ahonen.

Helsingistä nyt löydetty kallo on kuulunut keski-ikään ehtineelle toimittajalle, joten hän ei ole ollut hengenvaarallinen eikä liene vaikuttanut suuremmin yleisönsä maailmankuvaan, joskin kohta kaikki mediassa kohdattu materiaali sitä muokkaa.

Suhteet syntyvät opiskeluaikana,
jatkuvat sosiaalisessa mediassa

Toimittajat seurustelevat yleensä mielellään toisten toimittajien kanssa jo opiskeluaikanaan, vahvistavat Uolevi Ahosen Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoista tekemät havainnot.

“Media-alan ammattikorkeakoulututkinnot ovat aiheuttaneet alalle geenikiertoa, mutta niiden vaikutus kokonaisuuteen on silti suhteellisen vähäinen.”

Paitsi että toimittaja valitsee puolisonsa mieluusti toimittajien tai tiedottajien joukosta, hän pyrkii hakeutumaan toimittajien seuraan myös sosiaalisessa mediassa. Toimittaja taputtaa mielellään toista toimittajaa selkään, etenkin jos on olemassa mahdollisuus, että taputettava päätyy ostavaan asemaan.

Toimittajien lisäksi suppeaa geenikiertoa on havaittu muiden muassa näyttelijöillä, näyttelykoirilla, ravihevosilla ja satatonnarilehmillä.

Lue Uutissirkuksesta myös:
13.2.2010: Mediatalosta löytyi sata vuotta vanhoja asenteita

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 20.3.2013: Tutkijat: Ihmisten esi-isät olivat luultua sisäsiittoisempiaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.