Press "Enter" to skip to content

Talous

Norjalaishiihtäjä voi pelastaa Suomen telakkateollisuuden

Nelinkertainen olympiamitalisti Petter Northug on päättänyt luopua luksusbussistaan ja korvata sen 35 kilometriä pitkällä luksusristeilijällä.

Northugin kisa-aluksen henkilökuntaan kuuluu muiden muassa kaksitoista siteiden kiinnitykseen ja avaamiseen erikoistunutta palvelijaa, jotta hiihtäjätähti kykenee rentoutumaan myös suksia jalkoihinsa asettaessaan.

Northugin toimitusjohtaja Lars Gilleberg kuvailee risteilijää viidenkymmenen tähden hotelliksi. Aluksella on muiden muassa 63 ravintolaa, 17 yökerhoa, kuusi strippibaaria, kolme vesipuistoa, kaksi golfkenttää ja mahdollisuus sisähallipurjelentoon. Lisäksi risteilijällä on oma konserttisali sinfoniaorkestereineen.

Kisavankkurin miehistöön kuuluu 125-henkinen esikunta ja 250 palvelijaa.

“Risteilijällä on paljon parempi rentoutua sprinttien välillä kuin autossa tai bussissa”, Petter Northug kiteyttää.

Luksusjahtinsa avulla Northug välttää paikoituksesta aiheutuvat skismat, joita hänellä on kuluvan vuoden kisassa ollut luksusbussinsa kanssa. Uusi alus ei vie tilaa Tour de Skin kilpailualueilla ensinkään, koska sitä pidetään ilmassa 12 000 helikopterin voimin.

”Jos käy niin, että en itse ehdi risteilijältäni ladulle mittelöimään, turvaudun sijaishiihtäjään, mutta mitäpä sitä ei huippu-urheilun eteen tekisi”, Northug toteaa. ”Luksusristeilijä se on, mikä hiihtäjän ladulla pitää.”

Gilleberg ja Northug ovat vaiteliaita aluksen hinnasta.

“Tour de Skin jälkeen voin kertoa arvon. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, eli että Petter voittaa seuraavat viisikymmentä Tour de Ski -kilpailua, maksaa alus itsensä takaisin viimeiseen kruunuun”, toimitusjohtaja Gilleberg arvioi hiihtäjän tuoreimmat kassavirtalaskelmat kädessään.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan risteilijän kauppasopimus allekirjoitetaan Turussa heti kun selviää, kuinka paljon yli sata prosenttia Suomen valtio on valmis maksamaan laivan rakennuskustannuksista.

Teksti: Gilbert Granholm, päätoimittaja & Bob Huttunen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 3.1.2012: Tour de Ski jatkuu – kaventuuko Kowalczykin etumatka
TS 2.1.2012: Vapaavuori: Hallitus ei syypää STX:n yt-neuvotteluihin
Yle 29.12.2012: Northug selvään voittoon, Lehtonen kukisti Heikkisen
MTV3 12.12.2012: Hiihtotähden bussille paha vastoinkäyminen
FIS: Tour de Ski Prize Money

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.