Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Kirjoitti yhdyssanan yhteen – oli turmella keskustelupalstan

kaulin kannettabvan tietokoneen näppäimistön päällä, heijastuu näytöltä
Leivonta-aiheisen keskustelupalstan maahanmuuttokommentointi ajautui sivuraiteelle, kun uusi keskustelija kirjoitti sinne yhdyssanan.

Keskisuomalainen mies korostaa, että hänen tekstinsä kielioppivirheettömyys oli pelkkää humalaisen tuuria.

Tapaus sattui myöhään tiistai-iltana leivonta-aiheisella keskustelupalstalla, jossa tavanomaiseen tapaan oli menossa vilkas sananvaihto maahanmuutosta.

Keskustelu sai täysin uuden suunnan, kun Timo Kuokkavainio tuli mukaan viestittelyyn nimimerkillä “Ammattimies”. Sanan ammattimies lisäksi hän kirjoitti yhteen myös sanat maahanmuutto ja turvapaikanhakija.

“Yhtäkkiä kävikin niin, että keskusteluketjussamme ryhdyttiin keskustelemaan oikein kirjoituksesta”, palstan pitkäaikainen eteläsuomalainen jäsen Veli-Matti Ausländer-Raus sanoo.

“Kiinnitin heti huomiota tyypin nimimerkkiin, joka oli kirjoitettu yhdeksi sanaksi. Koskaan ei ole elämässäni tällaista tapahtunut, että olisin joutunut nominatiivi alkuisia yhdys sanoja tästä keskustelu ryhmästä lukemaan yhtenä pötkönä.”

Kielioppikeskustelu velloi valtoimenaan kahdenkymmenen puheenvuoron verran. Veli-Matti Ausländer-Raus kertoo hämmentyneensä vakavasti keskustelun saamasta käänteestä. Hän sanoo kirjoittaneensa leivontapalstan “käytättekö leivinjauhetta vaiko ruokasoodaa” -ketjuun viimeisten kolmen vuoden aikana lähes 12 000 maahanmuuttoon liittyvää viestiä ja havainneensa vastaavantyyppisen tapauksen vain kerran aiemmin.

“Silloin kävi niin, että leivontapalstalla ryhdyttiinkin yhtäkkiä keskustelemaan leivonnasta. Me palstan vakijäsenet saimme tosin alle vartissa juttelun aiheet jälleen oikealle tolalle.”

Tällä kertaa kenenkään ei tarvinnut puuttua keskustelun kulkuun. Timo Kuokkavainio havaitsi viestinsä perään ilmestyneistä kommenteista nopeasti, että oli ylittänyt sopivuuden rajat.

“Julkaisin jo kaksi minuuttia myöhemmin uuden viestin, jossa pyysin tekoani anteeksi. Olin juonut puoli pulloa keskiolutta ja arvelin, että alkoholi sai minut kirjoittelemaan miten sattuu”, Kuokkavainio kertoo.

“Vaihdoin nimimerkkini muotoon ammatti mies ja lupasin poistua palstalta ainiaaksi. Lisäksi laitoin esille osoitteeni siltä varalta, että muut palstalaiset olisivat halunneet viestiensä mukaisesti tulla heti yöllä rikkomaan ikkunani ja polttamaan taloni.”

Veli-Matti Ausländer-Raus korostaa, että vastuullisena kunnallispoliitikkona ja kokeneena kommentoijana ja somettajana hän osaa suhtautua keskustelupalstojen viesteihin kriittisesti.

“Tälläkin kertaa tarkistin faktat. Selvästi oli trollaaja tuo Kuokkavainio. Aamuviideltä kun saavuin 340 kilometrin ajomatkan jälkeen hänen ilmoittamaansa osoitteeseen, siellä ei ollut asutusta lähimaillakaan.”


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.