Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Parvekepiereskely puhuttaa taloyhtiöitä

Piereskelyä rajusti suitsiva laki antaisi yhtiöille mahdollisuuden hakea kunnalta piereskelykiellon määräämistä parvekkeille ja jopa huoneistojen sisätiloihin.

parveke puuttuu talon seinästä
Parvekepiereskelyn ehkäisemiseen on jo kehitetty monia ratkaisuja. Vantaalainen taloyhtiö päätti poistaa parvekkeet kokonaan, jotta kaasujen kulku asunnosta toiseen onnistuttaisiin estämään.

Passiivinen piereskely, eli altistuminen pieruille vaikka itse ei piereskelisikään, on muodostunut kasvavaksi ongelmaksi.

Passiivinen piereskelijä ei halua altistua hajuhaitoille, mutta esimerkiksi naapurin parvekepiereskelyltä voi olla hankala välttyä, lakiehdotuksen perusteluissa todetaan.

Kunnan on määrättävä piereskelykielto silloin, kun pierun haju kulkeutuu esimerkiksi rakenteiden kautta toiseen huoneistoon kuuluvan ulkotilan oleskelualueelle tai toisen huoneiston sisätiloihin.

Ketjupiereskelijöiden elämä
hankaloituu kohtuuttomasti

Piereskelyn himoa hillitsevät pierutyynyt eivät Uutissirkuksen tavoittaman nimettömänä pysyttelevän pinttyneen piereskelijän mukaan juurikaan lohduta, sillä ne ovat kuitenkin vain korvikkeita.

Himopiereskelijöiden elämä voi käydä tukalaksi, koska piereskely kiellettäneen lähes kaikkialla. Monilla työpaikoilla, työpaikkaruokaloissa ja ravintoloissa on aiottu järjestää hernekeittopäiviksi piereskelytilat ulko-ovien läheisyyteen kadulle. Tämä taas aiheuttaa närää ohikulkijoissa, jotka saattavat joutua kävelemään silmiä kirvelevän kaasupilven läpi.

Myös tulevissa yhtiökokouksissa piereskelijät ja pierun lemusta kärsijät voivat ottaa rajusti yhteen.

“Vastakkain on kaksi näkemystä – piereskelijöillä on mielestään oikeus käyttää omaa parvekettaan miten tahtovat, kun taas parvekepiereskelyn vastustajien mielestä piereskelijällä ei ole oikeutta tunkeutua lemun siivin toisten ilmatilaan”, Uutissirkuksen ruisleipä-, herkkusieni- ja ilmanvaihtoasiantuntija Uolevi Ahonen toteaa.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.