Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta, Politiikka , Talous

Presidentin kanslia joutui jarruttelemaan Niinistön uhrimieltä

Niinistö ehdotti ensin, että koska hän on vasta ensimmäistä kauttaan presidenttinä, hän voi hoitaa toimensa palkattomana työharjoitteluna.

Monet ikäihmiset rynnistivät riemuissaan kadulle, kun kuulivat, että tasavallan presidentti aikoo lähestyä useimpien työttömien, opiskelijoiden ja kansaneläkeläisten jo vuosia noudattamia talousratkaisuja.

Tasavallan presidentin ehdotukseen sisältyi myös aie ryhtyä maksamaan virka-asunnosta käypää vuokraa tai vaihtoehtoisesti majoittua asuntovaunussa Rastilan leirintäalueella koko nelivuotisen työharjoittelun ajan.

“Onneksi Niinistö esitteli nämä alustavat ideansa myös avustajilleen”, Uutissirkuksen tavoittama tasavallan presidentin kanslian työntekijä paljasti aamuyön tunteihin jatkuneen tiedonhankintamme seurauksena.

“Ensimmäiset hahmotelmat ideasta kuullostivat jalomielisiltä, uhrautuvaisilta ja urhoollisilta. Mutta sitten katkesi pulkasta naru ja moposta jarruvaijeri ja kyyti oli kylmä mutta kova”, työntekijä kuvailee.

Hahmotelmassaan Niinistö luonnehti voivansa työharjoittelunsa rahoittamiseksi työskennellä iltaisin pizzalähettinä ja aamuöisin lehdenjakana rullaluistimillaan. Muutoin vapaa-aikanaan hän oli valmis poimimaan metsästä käpyjä ”sen kun on kuultu olevan niin tuottoisaa hommaa.”

Presidentti ei aikonut lopettaa tupakointia, mutta hän lupasi, että alkaa tästä lähtien polttaa vain ja ainoastaan itse rullaamaansa 50/50-suhteessa sammaleeseen sekoitettua irtotupakkia sanomalehtipaperiin käärittynä.

”Siinä säästyy, jos ei valtiolla, niin ainakin itellä jonkin verran”, presidentti oli tuumaillut.

Koko presidentin kanslia ryhtyi pikaisiin toimiin uhrautuvaisen presidentin elvyttämiseksi ja pelasti sen, mikä vielä pelastettavissa oli. Kansliassa käytiin joulukuisina öinä pitkiä ja presidentille kivuliaita neuvotteluja, minkä jälkeen onneksi päädyttiin suhteellisen inhimilliseen ratkaisuun.

Monet työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset ovat olleet presidentin ensimmäisistä palkka-alehahmotelmista innoissaan, koska he ovat itse toimineet presidentin nyt viitoittamalla tiellä jo vuosia.

Sauli Niinistö lähetti äskettäin pääministeri Jyrki Kataiselle kirjeen, jossa hän ilmoitti haluavansa laskea palkkionsa ”1.3.2006 vahvistettuun tasoon”.

Teksti: Bob Huttunen, maakuntakirjeenvaihtaja ja Gilbert Granholm, päätoimittaja

Den här artikeln har vi publicerat även på svenska i Nyhetscirkus.com

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 4.1.2013: Niinistön palkka-ale on viesti yritysjohtajille
TE 4.1.2013: EK:n Kokkila: ”Johtajien palkka-ale olisi teennäistä”
US 3.1.2013: Presidentin aloite johti yllättävään keskusteluun – ”Seuraa Euroopan laajuisesti huono tilanne”
IL 3.1.2013: Tässä on Niinistön kirje pääministerille
YLE 2.1.2013: Presidentti Niinistö haluaa pudottaa palkkiotaanTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.