Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Tuntematon anasti kesätyöpaikan

Täysin tuntematon nuori on vienyt kesätyöpaikan työnjohtajan tuttavan pojalta Pirkanmaalla. Tapaus sattui tamperelaisessa monialayrityksessä alkuviikosta.

Nyt paljastunut tuntemattoman tamperelaisnuoren saama kesätyöpesti on vain jäävuoren huippu. Myös Lapualla epäillään, että työnjohtajan sukulaisten ja tuttavien ulkopuolelta on otettu kesätyöläinen maataloustukkuun 1980-luvulla.

Työnjohtajan sijaisena toiminut mies on jo myöntänyt syyllisyytensä tilanteeseen. Sijainen oli vastannut myönteisesti kesäpestiä tiedustelemaan saapuneen 16-vuotiaan kyselyyn.

Sijainen on puolustellut tekoaan halulla saada kesäkuun työvuorolista valmiiksi mahdollisimman pian. Koska työnjohtajan tuttavan poika ei puhelimessa osannut sanoa kuusiviikkoisen Yhdysvaltain-matkansa tarkkaa ajankohtaa, sijainen palkkasi 16-vuotiaan, joka kertoi etsivänsä töitä kesäkuun alusta elokuun puoliväliin.

Nuori ei ole aiemmin työskennellyt yrityksessä eikä kukaan hänen perheestään tai ystävistäänkään ole yhtiön palkkalistoilla tai muulla tavoin kuulu sen sidosryhmiin. Suomen kesätyönantajain keskusliiton nepotismijaoksen varapuheenjohtaja Hannu Sukulainen-Tuttava pitää tapahtunutta pöyristyttävänä.

“Mitä peliä se tämmöinen on, että otetaan kuka tahansa työntekoon kiinnostusta osoittava alaikäinen hommiin, kun johdon ystävien jälkikasvuakin olisi tarjolla”, Sukulainen-Tuttava kummastelee ja toivoo, että pestin viekkaudellaan ikätoveriltaan anastanut nuori ymmärtäisi vetää asiasta omat johtopäätöksensä.

Yritykseen palkatun tuntemattoman kesätyöntekijän päätehtävänä on ruohonleikkuu.

Myös Lapualla sijaitsevan tukkuliikkeen maatalousosastolla epäillään 1980-luvlla tapahtuneen yksi lähes tuntemattoman nuoren rekrytointi. Tosin vaikka kesätyöläisen vanhemmat eivät olleetkaan yrityksen työnjohdon tuttavia, hän sentään pelasi pesäpalloa paikallisessa joukkueessa.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.