Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Epäonnistunut turvatarkastus johti hätälaskuun Porissa

Jos sekä matkustajat että henkilökunta saataisiin karsituksi koneen sisätiloista, lentoturvallisuus paranisi merkittävästi.

Lentokoneen miehistön epäillään kuljettaneen turvatarkastuksen ohi yhden paperiliittimen. Tapaus sattui Vaasassa viime syksynä.

Paperiliitin aiheutti parinkymmenen minuutin lennon jälkeen koneen ohjaamossa vaaratilanteen, jonka vuoksi Vaasasta Tallinnaan matkalla ollut matkustajakone joutui tekemään hätälaskun Poriin.

Liian löyhät turvatarkastukset ovat aiheuttaneet aiemminkin uhkia sekä koti- että ulkomaanlennoilla. Suomen turvatarkastajain keskusliiton varapuheenjohtajan Juhani Jokisen mukaan lentoturvallisuutta voitaisiin parantaa hyvinkin yksinkertaisilla keinoilla.

“Jos turvatarkastuksin kyettäisiin karsimaan kaikilta lennoilta sekä matkustajat että miehistön jäsenet, ongelmat poistuisivat lähes sataprosenttisesti”, Jokinen arvioi.

Lue Uutissirkuksesta myös:
Turvatarkastukset-osaston kaikki jutut vuosien varrelta

Ilmojen halki, poikki ja pinoon muissa aviiseissa:
SK 3.1.2011: Paperiliitin oli Porin hätälaskun syypää
SS 3.1.2011: Satakunnan Kansa: Klemmari aiheutti hätälaskun Porissa

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.