Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Kymmenet tuhannet yhä vailla Facebook-yhteyttä

Tapaninpäivän myrsky vaikeuttaa Facebookin käyttöä erityisesti maaseudulla, missä monet kännykkäverkon tukiasemat ovat jääneet vaille sähköä.

Teppo Virtanen ei löytänyt toimivaa kännykkäverkkoa, vaikka yrittikin päivittää Facebookia mökkitonttinsa korkeimmalla kohdalla.

Kesäasunnollaan Lounais-Suomessa joulua viettävä Teppo Virtanen sanoo aluksi nauttineensa myrskyn seurauksista.

“Kun mökiltämme katkesivat sähköt, oli todella tunnelmallista istahtaa takan ääreen päivittämään Facebookia kynttilänvalossa. Laitoin jakoon videon, jossa kaikki perheenjäsenemme istuivat ainoan mökiltämme löytyneen tuikun ympärillä ja tekivät statuspäivityksiään omilla puhelimillaan tai läppäreillään.”

Tällä hetkellä tunnelma on tiessään. Sähköt ovat olleet poikki jo reilun vuorokauden ja kännykkäverkko lakkasi toimimasta viime yönä.

“Facebook-yhteyttä ei enää ole”, Virtanen puhkeaa itkuun. “Me emme tiedä mitä nyt voisimme tehdä. Kädet hakeutuvat koko ajan näppäimistölle, mutta päivitykset eivät onnistu.”

Saman ongelman kanssa kamppailevat kymmenet tuhannet ihmiset eri puolilla maatamme. Facebook-katko on pakottanut myös USA:n keskustiedustelupalvelu CIA:n ottamaan korvaavat tiedustelujärjestelmät käyttöön.

Jo tapaninpäivän vastaisena yönä CIA hälytti Suomessa päivystystöihin 57 000 aitaannojailijaa, savukkeenpolttelijaa, älypuhelimistakohkaajaa ja alahelmapeltien ruosteensuojauksestajaarittelijaa.

“Heidän tehtävänään on jutella kevyesti naapureidensa kanssa ja selvittää samalla näiden julkaisematta jääneet statuspäivitykset ja kiinnostuksen kohteet”, CIA:n Varsinais-Suomen ja Satakunnan aluepäällikkö John Smith kiteyttää.

Katkoja muissa aviiseissa:
Yle 27.12.2011: Myrsky paljasti viestintäverkkojen haavoittuvuuden
Yle 27.12.2011: Sähkövikojen korjaus jatkui läpi yön – voi viedä päiviäkin
HS 27.12.2011: Sähköttä yhä yli 100 000 kotia – uusi myrsky voi kaataa puita
TS 27.12.2011: Toistasataatuhatta taloutta odottaa pimeässäTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.