Press "Enter" to skip to content

Kotimaa, Politiikka , Talous

Häkämies: en ole valepoliitikko

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok) tyrmää omalta osaltaan kaivosyhtiö Talvivaaran johdossa heränneet epäilyt valepoliitikkojen työskentelystä eduskunnassa.

Vahvimmat valepoliitikkoepäilyt kohdistuvat tällä hetkellä ympäristöministeri Ville Niinistöön (vihr). Niinistö sanoi yllättäen Yleisradiolle, että Talvivaaran Sotkamon kaivos voitaisiin lain nojalla sulkea, mikäli sen päästöt aiheuttavat peruuttamattomia haittoja.

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies sai kevään 2011 vaaleissa 7099 ääntä Kymen vaalipiiristä.

Häkämies on viestinyt Niinistölle selkeästi, että ympäristöministeri ei voi olla Suomessa se, joka valvoo ympäristölainsäädännön noudattamista.

Valtion ja Talvivaaran
suhde vaarantui

Valepoliitikkoepäilyt ovat vaurioittaneet vakavasti Suomen ja Talvivaaran välisiä suhteita. Kaivosyhtiön toimitusjohtaja Pekka Perä arvioi, että yhtiö saattaa pystyttää nikkelijalostamonsa johonkin sellaiseen maahan, jossa dikt… anteeksi poliitikot osaavat hoitaa työnsä.

Suomi osoitti yrittäjäepäystävällisyytensä jo Talvivaaran kaivostoiminnan ensi hetkillä. Esimerkiksi toimitusjohtaja ja yhtiön suurin omistaja Pekka Perä (22,85%) joutui maksamaan Outokumpu Oyj:lle yhden euron hinnan Talvivaaran kaivosoikeuksista. Suomen valtio omistaa Outokummusta noin 31%.

Talvivaara turvaa
luonnon monimuotoisuuden

Talvivaara kuuluu Talvivaara Oyj:n mukaan maailman moderneimpiin ja ympäristöystävällisimpiin kaivoksiin. Luonnon monimuotoisuuden ja maiseman säilyttäminen kaivoksen lähialueilla on yhtiölle keskeinen tavoite.

Eduskunnassa on tähän mennessä ilmennyt vain yksi selkeä valepoliitikkotapaus. Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) paljasti itsensä alkuviikosta valepoliitikoksi toteamalla käräjäoikeudessa, ettei tunne mitään erityistä kiinnostusta kaavoitusasioihin.

Koska kansanedustajien toimintaa valvoo vain kansa, valepoliitikkojen on helppoa työskennellä eduskunnassa jopa vuosikausia ilman kiinnijäämisen pelkoa. Kansaa painaa niin vahva työtaakka, että se ei suoriudu kunnolla valvontatehtävästään. Yleensä valepoliitikot tulevat ilmi tehdessään jonkin niin ammattitaidottoman ratkaisun, että jokin yritys joutuu kärsimään siitä.

Totuuksia muissa aviiseissa:
SS 18.11.2011: Häkämies ojentaa Niinistöä – Talvivaaran päästöistä kiista hallituksessa
SS 17.11.2011: Talvivaaran jalostamo ehkä sittenkin Lähi-itään
KL 17.11.2011: Pekka Perä: Asenne teollisuutta kohtaan vaikuttaa investointeihin
HS 15.11.2011: Talvivaaran kaivosyhtiö pitää päästöväitteitä poliittisena pelinä
Yle 15.11.2011: Niinistö: Talvivaara voidaan sulkea, jos päästöt eivät vähene
HS 10.11.2011: Talvivaaran kaivoksen päästöt rikostutkintaan
Kainuun Sanomat 9.11.2011: Perä: Talvivaara ei ole ylittänyt päästörajoja
HS 8.11.2011: Talvivaaran jätteet muuttivat järviveden merivedeksi
Kaleva 8.10.2011: Talvivaaralle uusi kurssi
Talouselämä 24.8.2007: Kaivosmiljonääri työllistää korpimaan

Totuuksia käräjäoikeuden istuntosalissa:
HS 17.11.2011: Kanerva liikuttui korruptiopuheista

Vale-epäilyjä muissa totuuden torvissa:
MTV3 17.11.2011. Valvira: Emme ole rikostutkijoita valelääkärikohussa
Yle 17.11.2011: Kukaan ei ota vastuuta valelääkäreistä
HS 17.11.2011: Guzenina-Richardson Ylelle: Valelääkärien tultava esiinTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.