Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Alkoholin varoitustarrapäätös jäi puolitiehen

Varoitustarrat tulevat alkoholipakkauksiinEduskunta päätti keskiviikkona alkoholijuomapakkauksiin liitettävistä varoitustarroista. Päätös jäi puolitiehen, koska ulkomaanmatkoilta Suomeen saa edelleen tuoda varoitustarrattomia pulloja.

Alkoholin terveydelle aiheuttamista haitoista varoittavat merkinnät ovat pakollisia ensi vuoden alusta lähtien. Tarrat tai etikettiin painettava varoitus vaaditaan kaikkiin alkoholijuomiin, joissa on alkoholia yli 2,8 %.

Lakimuutos jättää turistien maahantuoman alkoholin vaille varoituksia. Runsaasti ulkomailla matkustavien on siis mahdotonta saada alkoholin vaaroista yhtä paljon tietoa kuin Alkossa asioivien.

Alkoholivalistusta lentokentille?

Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastajan Juhani Jokisen mukaan turistituomisten ongelma olisi helpointa ratkaista matkailijan kotiinpaluun yhteydessä. Näppärimmin tämä onnistuisi, jos myös saapuvien lentojen matkustajat kulkisivat turvatarkastuksen kautta.

”Turvatarkastajat voisivat erillistä korvausta vastaan käydä läpi matkustajan tuomiset ja liimata ulkomailta ostettuihin alkoholijuomiin varoitustarrat”, Jokinen ehdottaa.

”Vaarallisimmat juomat, esimerkiksi viskit, konjakit ja monet vuosikertaviinit olisi myös yksinkertaista takavarikoida maahansaapumisturvatarkastuksen yhteydessä”, Juhani Jokinen arvioi.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.