Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Malli Siilasmaa heti käyttöön Vekaranjärvellä

Kokardi ja nettiyhteys ovat tulevaisuuden sotilaan taisteluvarusteet, toteaa Risto Silasmaan johtama työryhmä. Mallia testataan jo kokeiluyksikössä Vekaranjärvellä.

Kasarmien ja taistelutantereiden viihtyisyys parantuu nettiyhteyksin ja monipuolisin huvipuistolaitteistoin.

“Kokardin taistelija kiinnittää omaan lippalakkiinsa ja nettipiuhan omaan läppäriinsä”, Vekaranjärven varuskunnan lyhennetyn koulutuksen kokeiluyksikön joukkkueenjohtaja, luutnantti Veeti-Matti Rauhala kiteyttää.

Kokeiluyksikössä kaikki turha on rajattu pois. Käytäntö alkaa jo puhuttelusta: “Se ei ole herra luutanantti tai herra alikersantti vaan pelkkä luutnantti tai alikersantti. Jotta neljässä kuukaudessa voidaan antaa sotilaskoulutus, täytyy sen kaikkia elementtejä tiivistää”, Rauhala sanoo.

“Ja taistelukoulutuksessa on käytössä vain yksi komento. Sekin joutuistaa asioita.”

Taisteluviihtyvyyttä aiotaan parantaa tuomalla sotatantereille maailmanpyöriä.

Vekaranjärven lyhennetyn koulutuksen kokeiluyksikössä palvelee alkuvaiheessa yksi alokas, mutta myöhemmin määrää pyritään pienentämään.

Jotta sotilaat nauttisivat kasarmiasumisesta, niiden jokaiseen soppeen aiotaan sijoittaa langattomia nettiyhteyksiä ja kaikkea muuta mahdollista tietotekniikkaa, jota asevelvollisuustyöryhmän jäsenten yritykset suinkin vain saavat puolustusministeriölle kaupatuksi.

Puolustusministeri Jyri Häkämies asetti asevelvollisuustyöryhmän reilu vuosi sitten. Ryhmään hän kokosi it-kehäraakkeja, naisia ja yhden sivarin. Ryhmän puheenjohtajana toimi it-miljonääri Risto Siilasmaa.

Kuuntele Uutissirkuksen 30.9.2010 radioitu suuri maanpuolustuslähetys Yle areenasta.

Lue myös:
Yksi asiantuntija pääsi asevelvollisuustyöryhmäänTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.