Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Asiantuntija-arvio: Putin kykenee lamauttamaan Suomen vanhustenhoidon

Mikäli Vladimir Putin soluttautuisi Suomeen ja toisi koko vanhan ja raihnaisen lähipiirinsä mukanaan, täkäläiset hoivapalvelut saattaisivat romahtaa muutamassa päivässä.

piirroskuvassa kaksi ukkoa horjahtelee kävelykepeillään huitoen
Kuva: Mohamed Hassan/Pixabay

”Lavrov, Kovaltshukin veljekset, Patrushev ja Bortnikov ja mitä näitä nyt olikaan”, sanoo haastattelemamme turvallisuuspolitiikan asiantuntija Anttimikko Makkonen.

”Tällainen lisämäärä monista vaivoista kärsiviä yli 70-vuotiaita jos yhtäkkiä alkaa kuormittaa meikäläisiä hyvinvointialueita, niin mitä siitä tulee kun jo nyt budjetit paukkuvat?”

Makkosen mukaan Putin voi lähipiireineen soluttautua Suomeen väärennetyn henkilöllisyyden turvin.

“Tällä hetkellä esimerkiksi hän itse kasvattaa partaa ja opiskelee suomea 1990-lukulaiseen tuulipukuunsa kätkeytyneenä.”

Mitä Putin aikoo tehdä Suomessa?

“Seuraatko aktiivisesti television viihdeohjelmia – saatat tietämättäsi kannustaa sotarikollista”, Makkonen vastaa.

“Tarkkana, jos Voice of Finlandiin ilmestyy yhtäkkiä lyhyenläntä ikämies, joka vetäisee Uralin pihlajan, Moskovan illat, Katjushan tai muun haikean slaavilaiskappaleen tunteella ja voittaa koko kisan.”

“Mietipä mitä lööppejä siitä seuraa ympäri maailman. Voice-Vova paljastui Putiniksi”, Makkonen maalailee.

Naamioituu ehkä Elvikseksi

Makkonen ei pidä myöskään mahdottomana, etteikö Putin yrittäisi tienata elantoaan Elviksenä tai lähipiirinsä kanssa jopa Beatles-yhtyeenä.

“Kyllähän entinen KGB-mies tovereineen naamioituu keneksi tahansa.”

Britannian tiedustelupalvelu on saanut käsiinsä tiedonmurusia, joissa mainitaan Farmi Suomi -ohjelmaformaatti. Makkonen pitää skenaariota täysin mahdollisena ja kehottaa valppauteen maaseudulla.

“Koskaan ei tiedä, kuka heinäpeltovideoissa huhkii.”

Mitä seurauksia tästä voi tulla?

“Imago-ongelmia. Antaisiko tällainen julkisuus hyvän kuvan Nato-Suomesta?”

Tornionjoki voi houkutella

Uutissirkuksen asiantuntijuuden ja syvän rintaäänen asiantuntija Uolevi Ahonen taas epäilee Putinin asettuvan Tornionjoelle kalastamaan.

“Tornionjoki vaikuttaa todennäköiseltä apajalta, koska sieltä livahtaa äkkiä puolueettomaan eli ainakin vielä Nato-vapaaseen Ruotsiin virvelöimään ilman lupia.”

Ahonen kehottaa kuitenkin laittamaan jäitä suikkaan.

“Jos edes kymmenen prosenttia median shokeeraavasti otsikoimista asiantuntija-arvioista toteutuisi, niin koko universumissa ei olisi enää kiveä kiven päällä.”

Aiheesta muissa aviiseissa:
Verkkouutiset 27.9.2023: Näin kävisi, jos Ukraina luovuttaisi alueita – ”Vladimir Putin ei aio neuvotella”
IL 21.9.2023: Asiantuntija: Putinin on ehkä pakko toistaa epäsuosittu temppu – “Onko hänellä vaihtoehtoja?”
MTV3 30.7.2023: Venäläinen tutkimusjohtaja varoittaa länttä FT:ssä: Älkää ajatelko, että Putin on ajettu nurkkaan – “Kremlin sota-arkku on yhä täynnä”
IS 28.4.2023: Nuorekkaasta macho-Putinista on tullut käyskentelevä toppa­takki­mies – asian­tuntija arvioi muutosta
Tekniikka & talous 1.1.2023: Vladimir Putinin julma suunnitelma
IS 30.9.2022: Asiantuntijalta hyytävä arvio: Suomen varauduttava koko yhteis­kuntaa lamauttaviin ”onnettomuuksiin”

Teksti: Keijo Kettu, maakuntakirjeenvaihtaja, Kreml

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.