Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Eliitin salainen tunneliverkosto paljastui Itä-Espoossa

Eliitin käytössä on jo useita vuosia ollut tunneli, joka ulottuu Espoosta pitkälle Helsingin itäisiin osiin. Tunnelin havaitsi sattumalta työmatkalainen, joka kohotti katseensa hetkeksi autonsa kojelaudasta.

oranssi juna saapuu Keilaniemen metroasemalle, pitkähiuksinen nainen odottaa etualalla
Tapaus sattui Keilaniemessä.

”Näin sellaisen ison M-kirjaimen, ja mietin, että mitähän se mahtaa tarkoittaa. Pysäköin auton jalkakäytävälle ja menin luonnostaan uteliaana tarkistamaan”, Länsi-Herttoniemestä Keilaniemeen päivittäin autoileva diplomi-insinööri Valtteri Koski-Uoma kertoo.

”Ja jumankauta, maan alla oli jättiläismäinen ökyhalli, ja sieltä kulki valtavalla vauhdilla junia itään ja länteen.”

Ökyhallin seinälle oli kiinnitetty kartta, josta Koski-Uoma havaitsi, että samanlaisia tiloja oli useita ympäri Espoota.

Muutaman seuraavan päivän aikana hän löysi salaisen tunneliverkoston sisäänkäyntejä Keilaniemestä, Tapiolasta ja jopa Kivenlahdesta.

”Ne olivat korkeita tiloja ja niissä oli vaikka mitä koristeita, ei kai eliitti muutoin niissä niin viihtyisikään.”

Koski-Uoma sai myös selville, että eliitti on junaillut salaisen tunneliverkostonsa toteuttamiseen sekä kaupungin että valtion rahaa.

Koski-Uoman saamien tietojen mukaan eliitti pystyy käyttämään tunnelia todella nopeaan siirtymiseen paikasta toiseen. Esimerkiksi Herttoniemestä Keilaniemeen pääsee tunnelissa kulkevalla junalla 21 minuutissa.

”Ei voi olla niin, että eliitti syöksähtää tunnelissaan tuon matkan pariinkymmeneen minuuttiin, kun minun Teslalla siihen kuluu aamuruuhkassa puolikin tuntia”, Koski-Uoma sanoo.

”Eliitillä jää siis joka päivä muihin asioihin 20 minuuttia enemmän aikaa kuin minulla. Vuodessa 4 000 minuuttia eli liki kolme vuorokautta”, hän päivittelee.

Koski-Uoma on viime aikoina alkanut itsekin harkita eliitin salaisen tunnelin käyttöä työmatkoihinsa, tunneleiden sisäänkäynneillä kun ei näyttänyt olevan minkäänlaista valvontaa.

”Tosin mikäli näin oikein, niissä maanalaisissa pikajunissa ei ollut ollenkaan autojenkuljetusvaunuja eikä ramppejakaan löytynyt tunneliverkoston ovilta.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.