Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Bussinkuljettaja tervehti matkustajaa

Tapaus sattui tänä aamuna Helsingissä linjalla 560. Vaikeasti säikähtänyt matkustaja vietiin hoidettavaksi Vuosaaren terveysaseman päivystysjonoon.

HSL runkolinjan 560 oranssi bussi Rastilan meytroaseman pysäkillä
Kuva: Sblöbö / Wikimedia Commons Lisenssi: CC BY-SA 4.0

”Juoksin bussiin Rastilan metroasemalla. Koska etuovi oli lähempänä, nousin poikkeuksellisesti sen kautta kyytiin. Tuolloin kantasuomalaisen näköinen kuljettaja kääntyi istuimellaan, kumartui minua kohti ja sanoi moimoi”, kertoo Rami Leinoksela, 43.

Parikymmentä vuotta Helsingissä asunut Leinoksela sanoo, ettei koskaan ole joutunut kokemaan mitään vastaavaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

”Pelästyin ja sopertelin sitten kuskille jotain ja samalla nyökkäsin.”

HSL ei ole onnistunut tavoittamaan Leinokselan kuvaukseen sopivaa kuljettajaa. Linjaa operoivasta yhtiöstä kerrotaan, että on mahdollista, että jonkun tuoreen työntekijän perehdytys on tässä suhteessa epäonnistunut.

Lipputarkastaja
olisi tehnyt toisin

Samalla linjalla kohtaamamme lipputarkastaja Joonas Himmler suhtautuu kriittisesti kuljettajan menettelyyn.

”Itse sanon aina lähes yhteen puristettujen hampaiden välistä hyvää päivää. Liian tuttavallinen ei pidä olla, koska muutoin matkustaja luulee, että ajattelen hänestä jotain myönteistä”, Himmler sanoo.

”Oliko matkustajan lippu voimassa vai olisinko päässyt kirjoittamaan hänelle tarkastusmaksun, se on tässä kaikkein olennaisin kysymys.”

AKT huolissaan poskien
lihasrasituksesta

Kuljetusalan liitto AKT:n toimitsija Matti Niitynoja sanoo havainneensa Helsingissä hyvin vähän tervehtimistapauksia. Edellisen kerran bussinkuljettaja lienee puhunut matkustajille reilut kymmenen vuotta sitten Vantaalla.

”Silloin ratin takana oli maahanmuuttajataustainen ihminen, joten hän ei ehkä ollut vielä kovin kotoutunut tänne.”

Niitynoja epäilee, että joskus kuljettajat saavat ulkomailta vaikutteita, joita sitten tuovat mukanaan täysin erilaisiin olosuhteisiin Suomeen.

”Kerran Tukholman Slussenilla seurasin Nackaan päin suunnannneen lähiliikenteen haitaribussin täyttymistä. Kuljettaja katsoi jokaista matkustajaa silmiin, hymyili ja sanoi hej på dig.”

”Siinä on kyllä työterveydelle seurannan paikka. Yli 70 matkustajalle kun hymyilet jo lähtöpysäkillä, niin minkälaiselle rasitukselle poskilihakset joutuvatkaan kokonaisen työpäivän aikana? Äänijänteistä puhumattakaan.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä ei ole tänään sattunut uusia tervehtimistapauksia, mutta seuraamme tilannetta tarvittaessa hetki hetkeltä.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.