Press "Enter" to skip to content

Talous

Suuryritys tunsi empatiaa

Suuryrityksen epäillään tunteneen empatiaa työntekijöitään kohtaan. Moni yrityksen osakkeenomistaja on pöyristynyt julkisuuteen yllättäen putkahtaneesta tiedosta.

piirroskuva: mies puskee pyörällä ylämäkeen, tarakalla lähetin ruokaboksi
Kuva: Mohamed Hassan / Pixabay

Viikonloppuna kävi ilmi, että alustataloudessa toimivan lähettiyrityksen mukaan se tuntee empatiaa mahdollisesti vääryyttä kärsineitä työntekijöitään kohtaan.

Yritys myytiin äskettäin yhdysvaltalaiselle saman alan toimijalle. Moni jenkkiyrityksen osakkeita omistava on hämmentynyt asian saamasta käänteestä. Niin kävi myös itäespoolaiselle Veli-Matti Isovirralle.

”Pyysin lakimiestuttuani käymään heti läpi yrityksen yhtiöjärjestyksen, ja mitäpä hän löysikään? Juuri niin, ei mitään: empatiaa ei mainittu yhtiöjärjestyksen missään kohdassa.”

Isovirran mukaan yrityksen toiminta on perustunut vähävaraisten tai paperittomien maahanmuuttajien hyväksikäyttöön ja heidän luokittelemisekseen yrittäjiksi työntekijäaseman sijaan.

”Yrityksen ansaintalogiikkaan on kuulunut myös palvelua käyttävien yritysten laskuttaminen siten, ettei niiden toiminnasta jää järkevää katetta laskun maksamisen jälkeen.”

Isovirta on syvästi huolissaan nyt havaitsemistaan empatiatuntemuksista.

”Tuommoinen käytös kyllä näkyy viivan alla ja oman pääoman tuotossa.”

Uutissirkuksen arvonnousu- ja riistoasiantuntija Uolevi Ahonen toppuuttelee, että kyseessä on vain pienimuotoinen kriisi.

”Siitä puhutaan muutaman päivän verran ja sitten kaikki jatkuu kuten aiemmin”, hän arvioi.

”Koska mobiili-internet tarjoaa sijoittajille uudenlaisen joustavan tavan ansaita köyhien kustannuksella juuri silloin, kun sijoittajat haluavat, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö vastaavanlaisia yrityksiä perustettaisi myös tulevaisuudessa ja koko ajan yhä enemmän.”

Artikkelissamme mainittu yritys haluaisi nimensä julkisuuteen, koska kaikki julkisuus on hyväksi.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Ehkä vielä huomenna jotain

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.