Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Itsenäisyyspäivän äärikeskustalaiseen marssiin odotetaan jopa kolmeatoista osallistujaa

Keskustaa lähellä oleva avoimen metsätalous- ja luontokatomielinen ryhmittymä on ilmoittanut järjestävänsä ensimmäistä kertaa oman soihtukulkueensa.

lumen kuorruttama traktori ajaa lumihangessa
Kuva: Kurt Bouda / Pixbay

Uutissirkus onnistui yhyttämään ryhmittymän mediasuhteista vastaavan henkilön langan päähän. Haastateltava esiintyy aiheen arkaluontoisuuden ja toimittajan laiskuuden vuoksi nimettömänä.

”Kulkueellemme on selkeä tilaus, koska keskustalaiset ydinarvot ovat aiemmin loistaneet poissaolollaan. Kaikenlaisissa natsi- ja alpakkamarsseissa on jätetty ajatus puolitiehen. Mitään ei ole kaadettu, nyljetty tai edes pidetty häkissä. Poliisin häkkiä ei lasketa.”

Onko tapahtuma kaikille halukkaille avoin vai vaaditaanko keskustan jäsenkirja?

”On itse asiassa parempi, jos löytyy vaikka useamman puolueen jäsenyys, sanovat jäsenehdot mitä sanovat. Niille voi tulla tarvetta.”

Mitä tarkoitat?

”Toisinaan voi olla hyödyllistä, jos taskunpohjalla on myös esimerkiksi kokoomuksen jäsenkirja. Ja toisena hetkenä sosialidemokraattisen puolueen. Se on keskustalaista resilienssiä.”

Kertoisitko sellaiselle ihmiselle, joka vielä harkitsee marssiin osallistumista, minkälaisia arvoja ja politiikkaa tapahtuma pyrkii edistämään?

”Keskustan politiikka on aina nojannut kahteen konseptiin: nykyaikaiseen päätöksentekoon ja laaja-alaiseen sivistykseen. Nykyaikainen päätöksenteko tarkoittaa sitä, että keskusta on aina leimallisesti nykyhetkessä kiinni – tarvittaessa siinä määrin, että aiemmat lupaukset ja sopimukset nähdään varsinkin vaalien lähestyessä rohkeasti menneisyyteen kuuluvina reliikkeinä. Ja menneisyydessä emme elä. Tämä hetki on nyt.”

Inspiroivaa. Entä sitten se toinen konsepti?

”Mikä? Meni jo.”

Marssi lähtee Nurmijärven keskustasta itsenäisyyspäivänä kello 18. Poliisi on kehottanut lähiseudun asukkaita välttelemään alueella liikkumista oman mielenterveytensä vuoksi.

”Tietenkin homman tekee meille paljon helpommaksi se, ettei Nurmijärvellä ole minkäänlaista historiallista tai kulttuurista keskustaa”, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivystävä komisario toteaa.

”Eikä juuri kulttuuria tai historiaa, mutta se on toinen tarina. Olemme kuitenkin varautuneet muutamalla hevosvankkurilla ja talikolla.”

Teksti: Armas J. Olavi, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.