Press "Enter" to skip to content

Talous

Vessapaperin hinta ahdistaa – Kansa aikoo keskittää asiointinsa työpaikalle

Puolet suomalaisista olisi valmiita helpottamaan isompaa hätäänsä työantajansa vessassa oman kotinsa käymälän sijasta. 38 prosenttia kaipaisi valtionapua pyyhintään. Tulokset käyvät ilmi Uutissirkuksen tuoreesta kyselystä.

tyhjä vessapaperirulla telineessä
Kuva: Licht-aus/Pixabay.

”Pehmopaperin hinta on noussut lähihypermarketissa muutamassa vuodessa jopa 50 prosenttia, joten tämä oli odotettavissa”, arvioi Uutissirkuksen vessa- ja arvopaperiasiantuntija Uolevi Ahonen.

Kun kansalta kysyttiin ratkaisuja kohoavien hintojen aiheuttamiin käymäläongelmiin, puolet vastaajista valitsi vaihtoehdon ’pitää pyyhkiä vain töissä’.

”Kysymyksen muoto jättää toki avoimeksi sen, että käydäänkö kotivessassa edelleen, mutta pyyhkimättä, mutta aavistan, että tällainen käytös mahtuu virhemarginaaliin.”

Kyselyyn osallistuneista 13 prosenttia kannatti vaihtoehtoa ’pitää pyyhkiä vain joka toinen päivä’.

Työpaikalla ehkä
ikäviä yllätyksiä

Vaikka aamutarpeiden lykkääminen työpaikalle asti voi tuntua houkuttelevalta, Uolevi Ahonen varoittaa palkansaajia liiallisesta optimismista.

”Monessa paikassa vessapaperi on jotain muuta kuin sellaista pehmopaperia, johon kotona on totuttu.”

”Sekä yksityisillä että julkisilla työpaikoilla suorittamani testit osoittavat, että ns. laitosvessapaperi on mahdollisimman halpaa ja karkeaa. Sen hellävaraisuus on hiekkapaperin luokkaa.”

Ahosen mukaan laitospaperia kannattaa myös käyttää vähintään neljän arkin kerroksina.

”Muutoin sormi menee läpi.”

Julkiset vessat
saivat tuomion

Kyselyssä oli mahdollista valita myös asiointi vain julkisissa vessoissa. Tätä mahdollisuutta ei kannattanut kukaan.

”Julkiset palvelut eivät voita yksityisiä. Poikkeuksia tietysti on, tai on ollut, esimerkiksi erään pienen kunnan kirjaston käymälä oli vielä kymmenisen vuotta sitten mitä mainioin, mutta kuntaliitoksen jälkeen koko kirjasto lakkautettiin.”

Valtion tukea
kaivattaisiin

38 prosenttia vastaajista toteaa, että valtion pitäisi tukea kansan pyyhkimishaluja. Näin ajattelee myös Luoteis-Satakunnasta tavoittamamme somevaikuttaja Ilkka Raitaniitty.

”Ei voi olla niin, että jos vessapaperin hinta nousee, valtio jää vain seuraamaan sivusta pienen ihmisen ahdinkoa”, Raitaniitty sanoo ja povaa asiasta merkittävää teemaa ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Uutissirkus teki kyselynsä kasvavaa suosiota saaneessa Mastodon-somepalvelussa. Kyselyyn vastasi vuorokaudessa lähes 17 ihmistä, joten tulokset ovat yleistettävissä ainakin niin kauan kuin tämän jutun lukeminen kestää. Tutkimuksen virhemarginaali oli 2,4 arkkia suuntaansa.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.