Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Kaikki suomalaiset irtisanoutuvat Venäjä-pakotteiden kiertämisestä

Tähän mennessä ainoastaan Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck on myöntänyt osuutensa siihen, että Hartwall-Areena ei päätynyt USA:n pakotelistalle vuonna 2015.

punainen Lada
Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan pakotelistoista ei keskusteltu tässä autossa.

Oreckin mukaan hän viestitti pakotteita valmistelleelle Daniel Friedille että ”jääkiekkoon puuttuminen olisi kuin asettaisi pakotteita baseballille Yhdysvalloissa.”

”Siis suomalaiset olisivat kääntyneet pakotteita vastaan, mikäli eivät olisi päässeet venäläisten omistamaan halliin katsomaan venäläisessä liigassa pelaavan jääkiekkojoukkueen otteluita”, kiteyttää Uutissirkuksen ulkopolitiikka- ja komiikka-asiantuntija Uolevi Ahonen.

Etenkin suomalaisten kokoomuspoliitikkojen osuus venäläisoligarkkien lähipiirin suojeluun on herättänyt laajaa keskustelemattomuutta viime aikoina. Keskustelemattomuus ryöpsähti, kun Helsingin Sanomat etsi lauantaina vastausta kysymykseen, miksei Hjallis Harkimo ole joutunut pakotelistalle. Kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä, ettei kukaan ole ollut yhteydessä kehenkään Harkimon suojelemiseksi.

Jokereiden venäläisistä taustavoimista Gennadi Timtšenko ja Boris Rotenberg lisättiin EU:n pakotelistalle vasta kuluvana vuonna, vaikka he olivatkin USA:n listalla heti Venäjän miehitettyä Krimin niemimaan vuonna 2014.

Miehet välttivät pakotteet tuolloisen ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) ansiosta, joka kiistää muistaneensa edes oligarkkien nimiä.

Uutissirkuksen tavoittamista suomalaisista vain yksi itähelsinkiläinen koululainen myöntää käyneensä Hartwall-Areenalla venäläisten kutsumana.

”Yhden kerran. Olin silloin ala-asteella ja Jokerit kierrätti kiekkoilijoita meidän koulussa jakamassa vapaalippuja johonkin KHL-liigan otteluun. Nyt kyllä kaduttaa. Otan tästä täyden poliittisen vastuun”, sanoo 14-vuotias Akseli Laaksomäki.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 4.9.2022: Suomi suojasi oligarkkeja pakotteilta – Viron entinen presidentti HS:lle: ”Aina voi löytää juridisen syyn”
HS 3.9.2022: Kuka pelasti Harry Harkimon?

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.