Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Perhe luopui lapsilisistä

Etelähelsinkiläinen kahden lapsen äiti on ilmoittanut Kelalle, ettei halua enää vastaanottaa lapsilisää. Perheen isä ei ole toipunut viime heinäkuussa sattuneesta tapauksesta vieläkään.

lapsi, edessään lattialla runsaasti kolikoita
Perhe menettänee reilusti yli 20 000 euroa.

Äiti Charlotta Ström-Virtanen sanoo, että hän päätti luopua lapsilisistä kyllästyttyään miehensä jatkuvaan kommentointiin.

”Ensimmäisen lapsemme syntymästä alkaen mies kyseli, mihin ihmeeseen mekin lapsilisää tarvitsemme, kun olemme niin hyvätuloisia.”

”Tätä jatkui aina kun uutisissa puhuttiin lapsilisistä. Joka ainoa kerta. Lopulta en jaksanut enää. Menin Kelan nettisivuille ja laitoin rastin ruutuun lapsilisän lakkauttaminen.”

Charlotan puoliso Osku-Eino havaitsi asian elokuun puolivälissä ja on siitä lähtien ollut sairauslomalla.

”Sijoitusrahastosta tuli kirje. He karhusivat lastemme sijoitusten kuukausieriä. Vasta silloin tajusin, ettei lapsilisätilille enää saavu valtiolta rahaa”, Osku-Eino kertoo itkunsekaisella äänellä.

”Vanhin lapsemme on nyt kahdeksanvuotias, jo yksin hänen kohdallaan menetämme 12 000 euron lapsilisät. Nuorimmaisen menetykset siihen vielä päälle. Ja kuukausisäästämisen tuotot jos diskonttaa tähän päivään, niin miten meidän nyt oikein käy?”

Niin. Miten teidän nyt käy?

”Lapsia tulee surku. Ilotulituskin täytyy varmaan perua.”

Ilotulitus?

”Minun oli tarkoitus ostaa raketteja niillä ylimääräisillä lapsilisillä, jotka joulukuussa olisimme saaneet.”

Osku-Einon syyttävä sormi osoittaa Suomen hallitusta ja Kelaa.

Kelan lomakkeessa tekesti "lapsilisän lakkauttaminen"
Kelan OmaKela-palvelussa lapsilisän lakkauttaminen on tehty Osku-Eino Virtasen mukaan aivan liian helpoksi. Edes perusteluja ei kysytä. (Kuvakaappaus Kelan nettisivuilta)

”Kyllä paljon parempi budjettiratkaisu olisi, että kaikkien lapsilisiä pienennettäisiin. Ei voi olla niin, että meidän perheemme luopuisi lapsilisistä, jos kenenkään muunkaan ei ole pakko toimia samalla tavoin.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.