Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Tietojärjestelmävirhe paljasti kassakaappisopimuksen EU:n kanssa

EU on tehnyt salaisen kassakaappisopimuksen Suomen julkisen sektorin kanssa. Sopimuksen mukaan julkinen sektori testaa, onko tietojärjestelmiä helpompi käyttää kuin kynää ja ruutupaperia.

Näppäimistön u-kirjaimeen etusormi osumaisillaan on
Sopimus paljastui, kun Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen työntekijä yritti kirjautua johonkin työssään tarvitsemistaan seitsemästätoista tietojärjestelmästä. Kirjautumishetkellä hän saikin yllätyksekseen eteensä koko sopimustekstin.

Sopimuksen kesto on tästä ikuisuuteen ja siihen ovat sitoutuneet jo etukäteen ainakin HUS, vankeinhoitolaitos sekä Helsingin kaupungin palkkahallinto ja Vantaan kaupungin palkanlaskenta.

Terveydenhuollon käyttämien Maisa- ja Omaolo-digipalvelujen epäillään kuuluneen sopimuksen piiriin jo aiemmin. Sopimuksen arvo on noin 100 miljardia euroa plus 5 euroa ja sen kustannukset jakautuvat ohjelmiston ja lyijykynien kesken.

Uutissirkuksen selvityksen mukaan kukaan sopimuksen allekirjoittaneista ei muista allekirjoittaneensa sopimusta tai ainakaan olleensa paikalla allekirjoittamassa sopimusta tai on allekirjoittanut sen, koska “se nyt laitettiin pöydälle eteen ja minulla sattui olemaan kynä kädessä”.

Teksti: Armas Kiiskelä, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.