Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Uutissirkus selvitti päiväkotilapsilta: Voiko vessaan mennä, jos on hätä?

”Tässä tilanteessa on käytävä perusteellinen keskustelu vessaan menon hyödyistä ja mahdollisista haitoista”, kiteytti viskarien Sanna.

lapsi potalla
Monen mielestä pottaoptio on aina olemassa.

Eskarin puolelta tavoittamamme Sauli kannatti harkintaa. Hänen mukaansa jonkun on vastattava siitä, mitä sitten [kun on avattu vessan ovi] tapahtuu.

”Ainoa missä voi olla – en nyt sanoisi pelottavaa, mutta tarkkaa mietintää – on ne seuraamukset”, Sauli sanoi.

Viskarien Sanna on jo aiemmin todennut, että hänen vessaan menonsa on tänään hyvin epätodennäköinen.

Uutissirkuksen maanantaina julkaistun mielipidemittauksen mukaan 53 % päiväkotilaisista haluaisi kuitenkin mennä vessaan. Vessasta olisi heidän mukaansa erityistä hyötyä, jos olisi isompi tai pienempi hätä.

Sannan mukaan keskustelu asiasta jatkuu.

”Tulemme arvioimaan, mikä olisi oikea tapa ja menettely käydä keskustelua vessaan menemisestä mahdollisimman järjestäytyneesti, rauhallisesti, tarkkaan harkiten ja arvioiden, mikä on järkevin tie eteenpäin.”

Sannan vieressä seisonut Anna-Maja totesi niinikään, että ”tässä tilanteessa on käytävä perusteellinen keskustelu hyödyistä ja mahdollisista haitoista ja tämä keskustelu on hyvä aloittaa niin, että kaikki lapset tähän osallistuvat.”

Annika taas muistutti pihaleikkien aikana, että pitää elää ajassa ja tunnistaa kaikkien tahto.

”Toivon, että voimme käydä aktiivista keskustelua ja tarjota laajemminkin päiväkotilaisille vaikutuskanavan ja paikan näkemysten vaihdolle tässä asiassa. Vessa-asiaa on pohdittava huolella, tarkkaan ja kylmäpäistä harkintaa käyttäen.”

Annika ei sulkenut pois vessan käyttöönottoa.

”Kantani mahdollistaa sen, että sekin tulee kyseeseen, mikäli kansalaismielipide muuttuu.”

Viskarien Kai oli sitä mieltä, että vessaan pitäisi päästä nopeasti.

”Kyllä tässä pitäisi sujuvalla vauhdilla edetä. Mieluummin viikoissa kuin kuukausissa laskettaisiin se, että muodostetaan analyysi vaihtoehdoista ja tehdään johtopäätöksiä.”

Kyltti vessan ovessa: WC toimii seuraavasti: vedä ovi auki, kahva ei painu alas
Useiden haastateltaviemme mukaan vessan ovi on nyt auki. Arkistokuvamme ovessa on myös käyttöohje.

Eskareiden Sauli muistutti vielä, että varsinkin nyt kun monella on jo isompi hätä, on tällaisen akuutin kriisin keskellä erityisen tärkeää pitää pää kylmänä ja arvioida jo tapahtuneiden ja mahdollisesti tulevien muutosten vaikutusta huolella.

”Ei viivytellen, mutta huolella”, hän sanoi.

Uutissirkus seuraa keskustelun kehittymistä hetki hetkeltä. Keskusteleminen on todennäköisesti hyvin hankalaa, koska suomalaisilla on ollut aikaa muodostaa täysin vapaa kantansa asiaan vasta vuoden 1991 loppupuolelta lähtien.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Enemmän ja vähemmän, tällä hetkellä enemmän

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.