Press "Enter" to skip to content

Talous

Lakkoon kyllästynyt Björn Wahlroos: ”Valkeakoski siirretään Rotterdamiin”

Viime yönä juottamamme asioista tavallisesti pihalla olevan lähteen mukaan UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos suunnittelee Valkeakosken kaupungin siirtoa Rotterdamiin.

tehtaan piippuja taiteellisen vesiverimäis-usvaisessa näkymässä
Kuva: Severi Karevesi / Flickr. Lisenssi: CC BY 2.0

”Globaalissa toimintaympäristössä kilpailu on armottoman kovaa, eikä Valkeakoski ole pitkään aikaan tuottanut vaatimusten mukaisella tasolla. Valkeakoskella ei yksinkertaisesti enää ole edellytyksiä sijaita Suomen Pirkanmaalla”, Wahlroos perustelee.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan Nakkila kilpaili Valkeakoskesta Rotterdamin kanssa aivan kalkkiviivoille asti. Kaupungin sijoitus Nakkilaan kaatui kuitenkin lopulta nahkiaisiin.

“Käytiin Pesosen kanssa kerran Nakkilan Nahkiaismarkkinoilla. Ei niillä eväillä paperia synny”, Wahlroos avaa päätöksen taustoja irvistäen.

Perinteikkään paperitehdaskaupungin siirto Rotterdamiin on jakanut mielipiteitä sosiaalisessa mediassa. Elinkeinoelämän keskusliitto kiitti tuoreeltaan Wahlroosia ”tervetulleesta keskustelunavauksesta ummehtuneelle työmarkkinakentälle”.

Opetusministeri Li Andersson (vas) puolestaan tviittasi huolensa Valkeakosken Työväen Musiikkitapahtuman kohtalosta Hollannin kilpaillulla tapahtuma-alalla, jossa lähinnä Maustetytöistä ja Herra Ylpostä koostuva line up jää helposti Armin Van Buurenin konemusiikin tai jopa Nitsin jalkoihin.

Twitterissä käytyyn keskusteluun liittyi aamuneljältä myös pääministeri Sanna Marin (sd), joka kutsui Anderssonin ja Musiikkitapahtuman järjestäjät kesärantaan jatkoille keskustelemaan tapahtuman tulevaisuudesta.

Voimakkaimman reaktion uutinen kuitenkin aiheutti Kokoomusnuorissa, jonka Facebook-päivityksessä ilakoitiin, että maailma, Valkeakoski tai Rotterdam ei laiskoja elätä. Lisäksi päivityksessä arvioitiin, ettei lähes saunattomassa Rotterdamissa voida maksaa lauantaipäivän työvuorojen saunalisää.

Uutinen kaupungin tulevaisuudesta saavutti myös Valkeakosken torilla perunaostoksilla olleen Kyllikki Pärnän.

”Minä lähden ainakin mielelläni. Kontio ja Parmaskin saa hienot kuvauspaikat Rotterdamin satamasta”, Pärnä myhäilee.

”Vaikka näin eläkeläisenä kyllä arvostaisin lämmintä säätä ja esimerkiksi Uruguayn Fray Bentosia enemmän kuin sateiseksi ja tuuliseksi mainittua Rotterdamia.”

Muilla paperitehdaspaikkakunnilla eletään toistaiseksi epätietoisuudessa, koskevatko uudelleensijoitussuunnitelmat pian myös niitä. Kokoomusnuoret kuitenkin ehti jo toivoa ”kommunistipaikkakuntien uudelleensijoitusta Pohjois-Koreaan” ja Kouvolan Kuusankoskeltakin peli avattiin toivomalla sijoitusta ”johonkin edes vähän nykyistä kivempaan paikkaan”.

Teksti: Torsti Kuittinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
Hetki hetkeltä yhä enemmän

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.