Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Urhea Elmo-koira pelasti ripeillä otteillaan Minnan ja Jarin henkisen elämän

Ilman terävän kääpiösnautserin selkeää ja päättäväistä reagointia Minna ja Jari Kolehmainen saattaisivat elää pitkien terapiajaksojen tai lääkehoitojen kierteessä.

kääpiösnautseri kaatuneen puunrungon takaa nostaa päätään
Kuva: Isabell Wolf / Pixabay

Muutama vuosi sitten eläköitynyt Riihimäellä omakotitalossa asuva pariskunta alkoi kesällä 2021 uskoa, että elämä oli koronan takia jotenkin henkisesti köyhempää ja stressaavaa. Sitten yksi tapahtuma muutti kaiken.

Minna ja Jari istahtivat eräänä syyskuisena iltapäivänä tavalliseen tapaansa kahville. Televisiossa oli menossa eduskunnan kyselytunti.

Elmo-koira alkoi oudosti vinkua ja juosta ympyrää matolla. Sitten se loikkasi väkkäränä vasten tv-ruutua ja yritti purra ruudussa kovalla äänellä melskannutta puhujaa. Tassut lipesivät, mutta Elmo vain yritti ja yritti useita kertoja niskakarvat pystyssä.

“Minun oli pakko mennä väliin ja rauhoitella koiraa samalla kun sammutin koko toosan. Lopetimme kyselytunnin katselun siihen paikkaan. Elmokin rauhoittui. Tilanne tasaantui, emmekä sen koommin ole sen sortin komediaa kaivanneet”, muistelee Minna alkusyksyn kaoottista tunnelmaa.

“Mehän varattiin sitten heti aamulla aika koirapsykoloogille”, kertailee Jari puolen vuoden takaisia tapahtumia.

“Siinä koiran reaktiossa oli jotakin tarkoituksellista informaatiota meille ihmisille”.

Kokenut asiantuntija piti koiran käytöstä tavallisena suojelureaktiona, koska kääpiösnautserit osaavat lukea varsin hyvin ihmisten ilmeitä ja ääniä.

“Niillä on suuri halu puolustaa hoitajaansa ja ystäväänsä uhkaavissa tilanteissa. Teidän Elmo vaistosi ohjelman aiheuttavan suurta stressiä ja pahaa mieltä”, oli koira-asiantuntijan toteamus asiasta.

Minna ja Jari olivat jo muutamaa vuotta aikaisemmin tajunneet lopettaa iltapäivälehtien ja muiden seiskavitosten lukemisen. Jari oli saanut eräänä aamuna työmatkallaan junassa vastapäätä istuvalta iäkkäämmältä kanssamatkustajalta asiaa koskevan hyvän neuvon: “Tulet huomaamaan, kuinka elämänlaatu paranee, kun mieli alkaa puhdistua ja ajatusmaailma laajentua”.

Nykyisin urhea kääpiösnautseri Elmo nauttii lisääntyneestä ulkoilusta virkistyneitten koiraihmisten seurassa.

Teksti: Tapio Hämäläinen, Satiiriämpäri 2022-kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2022 -kirjoituskilpailussa. Kisan Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella tammikuun lopussa. Lue toki kaikki kilpailujutut!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.