Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Mies suhtautui myönteisesti kesä- ja talviajan vaihteluun

Päijäthämäläinen Matti Koskinen on näkemyksellään jo vuosia piinannut sekä naapuriaan että useita mediataloja.

kello näyttää melkein yhtä
Kello näyttää tänään eri aikaa kuin eilen.

Koskisen kodin lähistöllä asuva Mika Ojanen on erityisen huolissaan miehen kielenkäytöstä.

”Hän puhuu kellojen siirtämisestä eikä siirtelystä”, äidinkielen opettajana työskentelevä Ojanen korostaa.

”Siirrellä-verbi on ainoa oikea ja sopivan vähättelevä muoto kuvaamaan kellonajan vaihtamista, kuten minkä tahansa mediatalon uutisia silmäilemällä voi huomata.”

Tieto Koskisen ajattelusta on kantautunut myös Suomen uutispäälliköiden keskusliittoon.

”Ei voi olla niin, että jatkuva kellojen siirtely ei häiritsisi Koskista mitenkään”, liitto korostaa myöhään tänä aamuna antamassaan tiedotteessa.

”Tämä EU:n laajuinen toiminta on jatkunut useita vuosikymmeniä ja saattanut vaatia lukuisia kuolonuhreja tai ainakin tulevaisuudessa voi vaatia tai ainakin sellainen uhka on olemassa ja kyllä meidät iltavirkut pitää muistaa tässä asiassa”, keskusliitto kertoo.

Matti Koskinen itse ei ole kiinnittänyt huomiota naapurustonsa tai median huoliin.

”Minusta on ihan mukavaa, että kesäiltana on valoisaa ja lämmintä ja ok on sekin, että talviajassa aamuun tulee vähän valoa, vaikka joulu- ja tammikuussa on joka tapauksessa pimeää, oli kello mitä hyvänsä.”

”Toki vähän mietityttää tuo ahvenanmaalaisten selviytyminen, kun siellä aurinko nousee joka päivä noin puoli tuntia myöhemmin kuin Joensuussa. Tämä tietysti ehkä korjautuisi aluevaalien myötä, jos jokainen maakunta ottaisi käyttöön rajojensa sisäpuolella auringon etelässäolohetken mukaisen ajan.”

Aiheesta muissa aviiseissa:
Kaksi kertaa vuodessa niin kauan kunnes kesäajasta luovutaan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.