Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Maapallo uhkaa jatkaa ilmastokriisin ratkomista yksinään

Vakaviin erimielisyyksiin maapallon kanssa ajautunut hallitus jatkoi budjettineuvottelujaan Säätytalolla torstaina.

Maapallon esittämästä havainnekuvasta käy ilmi mahdollinen vedenpinnan korkeus ensi vuosisadalla.

Neuvottelut ovat osapuolten mukaan edenneet muuten hyvin, mutta maapallon pelastamisesta on revennyt kiista. Maapallo on huolissaan siitä, ovatko ilmastopaketin toimet riittävän uskottavia.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan kiista maapallon kanssa ”on jo liian pitkäksi venynyt asian mittaluokkaan nähden”.

Myöhään keskiviikkoiltana maapallo ei suostunut uskomaan edes Juha Sipilää (kesk), joka hänkin sentään on joskus ollut pääministeri ja kaikkea.

”Tämä on se päivä, jolloin ajattelee koko maapallon tuhoutuvan”, maapallo kommentoi.

Suurimmat kiistakysymykset koskevat päästövähennyksiä liikenteen, maatalouden ja teollisuuden päästöistä.

Sekä hallituksen että opposition mukaan ei voi olla niin, että kukaan joutuisi muuttamaan elintapojaan, jotta maapallo saisi haluamansa.

”Koska eduskuntavaalit tulevat parin vuoden päästä, niin kyllä pitää meidän tärkeimpien äänestäjien saada tuottaa lihaa ja maitoa ja terästä ja lämmittää öljyllä ja ajella autoilla jokseenkin samaan tapaan kuin he tähänkin asti ovat tehneet”, arvioivat läheisestä karaokebaarista tavoittamamme hallituslähteet (sd, kesk, vihr, vas ja ruots) myöhään eilisiltana.

Jos päästöjä ei onnistuta vähentämään uskottavasti, maapallo uhkaa hallitusta omilla ilmastotoimillaan.

Mikäli maapallo ratkaisee ilmastokriisin yksinään, sen työkalupakkiin voisivat kuulua tukalat helleaallot, napajäätiköiden sulaminen, merenpinnan nousu, rankkasateet, tulvat ja yhä voimakkaammat hirmumyrskyt.

Uutissirkus ei seuraa hallituksen ja maapallon välisiä neuvotteluita tiiviisti, koska nyt on kiire varailemaan lentolippuja kun koronarajoituksetkin alkavat vihdoin helpottaa.

Lue Uutissirkuksesta myös:
28.4.2021: Säätytalon kevätteatteri karahti kliseisiin ja sortui liikaan pitkittämiseenTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.