Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Mies järkyttyi – Päiväkotilapset leikkivät koronarokotusta

Tommosjärveläisen päiväkodin ohi kävellyt mies tiedustelee, kenen on vastuu. Tenavatarhan päiväkodin lapset kertovat, etteivät sulata koronarokotusten antamista vain yli 12-vuotiaille.

lapsi maskissa
Kuva: Manuel Darío Fuentes Hernández / Pixabay

“Miksi aikuiset saavat piikin ja me ei”, tiivistää tunnot nelivuotias Pauliina Sudenkorentojen ryhmästä.

“Lapset leikkivät rokotusklinikkaa aamusta iltaan”, lisää lastenhoitaja Terhi Tarmo.

“Ja maski on jokaisella. Tai sen korvike, esimerkiksi kääräisy vessapaperia tai sanomalehteä pään ympärillä. Voi sitä luovuuden määrää!”

Osa lapsista on penännyt myös oikeutta hölmöillä täysi-ikäisten tapaan.

Vakavin konflikti sattui alkuviikosta koiranilmalla, kun Sinikellojen ryhmä kieltäytyi kurahousuista, sadetakeista ja kumisaappaista .

“Me haluttiin olla aikuisia”, huutaa ryhmän kellokas Juuso. “Me ollaan kurahousukriittisiä! Kai mekin saadaan hölmöillä ja istua lätäkössä ja hankkia kuolemantauti!”

“Mitä tarkoitat?”

“Kun aikuiset ei tykkää koronarokotuksista, turvaväleistä eikä maskeista! Ne haluaa koronan!”

”Ja tartuntoja on nyt eniten niillä, joita ei ole rokotettu”, täydentää eskarien Anselmi.

Päiväkodin lähistöllä asuva mies vaatii hallitukselta toimia lasten käytöksen suitsimiseksi.

“Tenavatarhasta alkaa hallitsematon tartuntaketju”, toteaa mies, joka haluaisi nimensä julkisuuteen. “Vaadin vähintään Tommosjärven, Etelä- ja Pohjois-Suomen tai ainakin Uudenmaan eristämistä.”

“Kyse on Suomen tulevaisuudesta. Miten käy, jos jo lapset uskovat hallituksen ja THL:n puhetta?”

Tenavatarhan päiväkodin johtaja Mielikki Tulevainen puolustaa omiaan.

“Lapset ovat viisaampia kuin aikuiset, niin se vaan menee.”

Teksti: Keijo Kettu, maakuntakirjeenvaihtaja, Tommosjärvi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.