Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Oppositiopuolue maksatti toimintansa veronmaksajilla

Suuri suomalainen oppositiopuolue käytti toissa vuonna lähes kuusi miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja. Sen oma varainhankinta tuotti samaan aikaan vain 140 000 euroa.

sekalainen väkijoukko jonossa, etualalla rollaattori
Arkistokuvammekin veronmaksajat liittyvät tapuakseen.

Varainkäyttö selvisi Uutissirkuksen demokratia- ja klikkiotsikkoasiantuntija Uolevi Ahosen googlailujen tuloksena varhain tänä aamuna.

Puolue kulutti kansan varoja 5,7 miljoonaa euroa, eli vuoden 2019 jokaisena päivänä se vei veronmaksajilta reilut 15 000. Jäsenmaksut, verkkokauppa ja keräykset toivat puolueelle kulujen vähentämisen jälkeen vajaat 140 000 euroa, eli 380 euroa päivässä.

Puolueen tilinpäätöksestä löytyy vuokratuottoja noin 14 000, mutta toisaalta kulupuolelle kirjatut hevosen kulut olivat suunnilleen saman verran.

Suomen kovaäänisten miesten keskusliiton puheenjohtaja Tapani Karjalainen on pöyristynyt puolueen rahankäytöstä.

”Ei voi olla niin, että on näin! Demokraattisessa ja tasa-arvoisessa oikeusvaltiossa asioiden täytyy olla kunnossa”, hän jyrisee, kunnes kuulee toimittajaltamme puolueen nimen ja sulkee puhelimen.

Oppositiopuolue on vastaanottanut rahat puoluetukena. Uolevi Ahosen mukaan toimintatapa perustuu vuonna 1966 säädettyyn lakiin.

”Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Myös kaikki muut eduskuntapuolueet saavat puoluetukea ja käyttävät siis veronmaksajien rahoja”, Ahonen kuiskaa.

”Tukea jaetaan kansanedustajamäärän perusteella ja on ajateltu, että näin edistettäisiin demokratiaa. Mutta ei nyt laiteta asian tätä puolta ainakaan otsikkoon.”

Puolueiden viime vuoden tilinpäätöstietoja ei vielä ole saatavilla. Uolevi Ahonen jatkaa verorahojen käyttötutkimuksia jälleen ensi yönä, jos jaksaa.

Aiheesta muualla:
Puoluerahoitus.fi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.