Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Kokoontumisrajoitukset kevenivät – Raumalla oli koolla kuuden sijaan kymmenentuhatta ihmistä

Rajoitusten kevenemistä on Raumalta saamiemme tietojen mukaan odotettu lähes sata vuotta.

Pyhän ristin kirkko Raumalla, kuva: Museovirasto
Kuva: Valfr. Vikmanin Kirjakauppa / Museovirasto. Lisenssi: CC BY 4.0

Kokoontumisrajoituksista luovuttiin eilen illalla TPS-Lukko -ottelun käynnistyessä. Kovalla äänellä huutaneet ihmiset pakkautuivat ensin tiiviisti yhteen sporttiravintolaan ja ottelun päätyttyä Äijänsuon jäähallin edustalle sekä ympäri Rauman keskustaa.

Poliisi oli tapahtuneen edessä voimaton, koska kaikki sen yksiköt olivat sidottuja saattamaan Rauman Lukon Turusta palannutta pelibussia Äijänsuon parkkipaikalle.

Myös Jumala kertoo pukeutuneensa Lukko-paitaan. Hänen edustajansa soittavat jääkiekkojoukkueen kunniaksi Rauman Pyhän Ristin ja Haappusten kirkoissa tänään kirkonkelloja.

Kansainvälinen olympiakomitea on havainnoinut Rauman tilannetta erittäin kiinnostuneena.

”Mikäli koronatartunnoissa ei havaita viikon sisällä voimakasta piikkiä, olisi hyvinkin mahdollista siirtää Tokion kesäolympialaiset koronaturvalliseen Rauman kaupunkiin”, Uutissirkuksen urheilu- ja sirkusasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

Syvimmät jäljet jääkiekkovoitto jättänee länsirannikon alueelliseen yhteistyöhön. Turkulaisten mukaan kaiken eilen tapahtuneen olisi pitänyt tapahtua Turussa ja porilaisten mukaan Porissa.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 11-12.5.2021: Tätä on odotettu 58 vuotta – Jääkiekon Suomen mestaruus villitsi Rauman keskustassa

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.