Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Harmaa kaupunki ilmestyi harmoniseen ja kauniiseen metsään Helsingin länsipuolella – asujaimisto tyrmistyi

Metsän eläimet olivat tyrmistyneitä, kun historiallisesti arvokkaaseen maisemaan iskettiin Espoon kaupunki. Eläinten mukaan Espoo on myös vaara niiden liikkumiselle.

Susi ulvoo talvisessa metsässä
Kuva: Steve Felberg / Pixbay

Pitkän linjan espoolainen susi kiinnitti kaupunkiin huomiota, koska hänestä se ei sopinut esteettisesti perinteikkääseen metsä- ja peltonäkymään.

”Tämä oli harmoninen ja kaunis kohta, joka oli säilynyt ja koteloitunut 1100-luvun tunnelmaan”, susi kertoo.

Esteettisen haitan lisäksi Espoo aiheuttaa suden mukaan näköesteen ja sen monikaistaiset kokoojaväylät ja moottoritiet ovat mahdollisesti vaarana eläinten kulkemiselle.

Kaupunki on sijoitettu noin 500 neliökilometrin alueelle Helsingin ja Kirkkonummen väliin. 1950-luvulle asti alueella oli enimmäkseen metsää.

Susi päätti julkaista kuvan kaupungista paikallisessa Facebook-ryhmässä. Se ulvoi: ”Mahtaako kaupungin sijainti olla onnistunut?”

Lyhyessä ajassa kuvan alle kertyi lähes seitsemän kommenttia.

”Eipä paljon pöljempää paikkaa ois voinu keksiä”, kommentoi karhu.

”Tsiisus”, kirjoitti hirvi.

”..en voi ymmärtää, miksi ovat antaneet kaupungin sijoittamiselle luvan”, pohti rusakko.

Eläinten tuomio oli selvä: Espoo on sopimattomalla paikalla. Ne ovat hämmentyneitä myös alueen nimistöstä.

”Tulivat ja kaatoivat puita ja sitten nimesivät minun reviirini suomalaisen metsänjumalan mukaan”, susi murahtaa.

Perinteisesti varsinkin useimmat 1970-luvulla kaupunginoikeudet saaneet taajamat sijaitsevat Suomessa metsissä ja niistä raivatuilla pelloilla siten, että henkilöautoliikenteelle saadaan mahdollisimman paljon tilaa.

”Espoon sijoittelu Kirkkonummen ja Helsingin väliin kuitenkin epäonnistui”, karhu sanoo.

”Toivoisin nopeaa toimintaa. Sellaista, että kaupunki olisi kadonnut täältä viimeistään huomenaamulla”, susi lisää. ”Eivät kaikki eläimet mitenkään mahdu Nuuksioon tai Pohjois-Espooseen.”

Uutissirkus ei tavoittanut Uudenmaan liittoa tai Espoon kaupungin edustajia kommentoimaan asiaa.

Aiheesta muualla:
HS 10.5.2021: Harmaa pönttö ilmestyi ”harmoniseen ja kauniiseen” risteykseen Espoossa – ”Eipä paljon pöljempää paikkaa olisi voinut keksiä”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.