Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Suomalaisinnovaatio ratkaissee turistikeskusten koronaturvallisuuden

Mikäli jonossa seisovan matkailijan eteen ja taakse sijoitetaan yksi suomalainen, turisti pystyy heidän avullaan pitämään yli kahden metrin turvavälin kaikkiin muihin.

kaksi miestä istuu rannalla, hediän välisensä etäisyys noin kaksi metriä
Turvaväleistä huolehtiminen saatta olla synnynnäinen ominaisuus.

Innovaation kehittäjä Anto Liimatsalo sanoo testanneensa ideaansa lähes 69 vuotta eli koko elämänsä. Patenttia keksinnölleen hän päätyi hakemaan vierailtuaan vastikään uudelleen avatussa Pisan kaltevassa tornissa.

”Siellä puettiin jotain teknologiaa päälle, joka vilkutti punaista lamppua, jos toinen matkailija oli liian lähellä. Vaimon kanssa kuitenkin huomattiin, että meillä varoitusvalot eivät palaneet kertaakaan”, Liimatsalo kertoo.

”Rokotettuja suomalaisia voitaisiin siis helposti asettaa turvaamaan kaikkien turistikeskusten ja vaikkapa lentokenttien jonoja. Kun joka toinen jonottaja olisi suomalainen, turvavälit pysyisivät kuin itsestään.”

Liimatsalon tutkimusten mukaan turvaväleistä huolehtiminen on suomalaiselle synnynnäistä.

”Jopa liikennevaloihin pysähtyneet autot ja lähiökerrostalot on noudattavat tätä käytäntöä. Aina on etäisyyttä muihin. Naapurin kanssa ei mielellään mennä yhtä aikaa hissiin tai rappukäytävään ja metrossakin istutaan kokonaan omaan loosiin, jos tilaa on. Ja pisaratartuntaakin osataan välttää vaikenemalla.”

Aiheesta muualla:
Yle 1.5.2021: Pisan kalteva torni avattiin puolen vuoden sulun jälkeen – Uusi teknologia yrittää pitää turistit tarpeeksi etäällä toisistaanTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.