Press "Enter" to skip to content

Talous

Nainen onnistui tekemään kaupat Facebookin kierrätysryhmässä täysin ilman lisäkysymyksiä

Joroislainen kahden lapsen äiti Jaana Kannasniemi, 39, myi viikonloppuna Facebookissa yhden lautasen ilman ainuttakaan hänelle esitettyä lisäkysymystä, kommenttia tai tinkimisehdotusta.

kahteen osaan haljennut Arabian Teema-lautanen, jonka vieressä kympin seteli
Kaupat syntyivät Arabian Teema-lautasesta, jossa oli pieniä käytön jälkiä.

”Todella outoa. Aiemmin aamulla olin tyytyväisenä käyttänyt kolme varttia edellisen tuotteen eli vuodesohvan myyntiin liittyvien kysymysten perkaukseen: mitat, sijainti, kissatalous, väri ja hinta, onko vuodesohva vai ei, voitko lähettää, vaikka kaikki nämä tiedot siinä ilmoituksessa olivatkin”, Kannasniemi päivittelee.

Myös hänen naapurinsa Sisko Paloheimo on järkyttynyt tapahtuneesta. Paloheimo toivoo, ettei vastaavanlainen toiminta saa laajempaa kannatusta.

”Jos joku on heti valmis kauppoihin, nousee tuska ostajan motiiveista: Olenko asettanut hinnan liian matalalle?” Paloheimo valottaa.

“Ja kyllä ostajan palvelemisesta katoaa ilo, jos kukaan ei kysy mitään. Esimerkiksi viime viikolla myymäni tennismailan suojapussi oli esillä samalla paikallisella kierrätysfoorumilla kuusi kuukautta. Se sai ansaitusti 34 lisäkysymystä, ja olihan siinä seitsemän viestin verran säätöä myös tuotteen hakemisen kanssa”, hän naurahtaa.

Kannasniemelle sattunut tapaus on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen.

”Vastaavaa tulee mieleen ainoastaan vuodelta 2015 Tanskan Hillerødista, jossa avaamaton Lego-paketti myytiin ilman lisätiedusteluja, ainoastaan hinnasta oli pientä erimielisyyttä” Uutissirkuksen vanhan tavaran myynnin ja helpon rikastumisen asiantuntija Uolevi Ahonen muistelee.

Kokemansa järkytyksen vuoksi Kannasniemi joutui jäämään sairauslomalle. Hän on päättänyt lopettaa kaiken kaupanteon sosiaalisen median alustoilla.

”Voi olla, että tämä oli tässä. Tilanne on vaikea, sillä nurkkiin kertynyttä tavaraa on paljon. Ehkä myöhemmin lievitän kärsimystäni myymällä puolison työkaluja nettihuutokaupassa. Aina on silti se riski, että joku ostaa tavaran suoraan ilman epäröintiä”, Kannasniemi sanoo.

Teksti: Aukusti Moska, maakuntakirjeenvaihtaja

Lue uutissirkuksesta myös:
9.8.2018: Näin nostat muumimukiesi arvoa

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.