Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Näin nostat muumimukiesi arvoa

Päijäthämäläinen Mikko Lehtinen on onnistunut kohottamaan muumimukikokoelmansa arvoa räjähdysmäisesti jo kahdeksana peräkkäisenä vuonna. Hänen ohjeitaan seuraamalla sinäkin voit saada omat keräilyharvinaisuutesi ennätysmäisen hintaviksi.

vasara lähestyy muumimukia
Mitä vähemmän muumimukeja on, sitä korkeammalle niiden hinnat kipuavat.

“Kaikki alkoi vahingossa, kun olin kylässä siskoni 40-vuotispäivillä”, Lehtinen kertoo.

“Kahvia juotiin muumimukeista, ja minun mukini sattui putoamaan ja särkymään.”

Kun sirpaleita lakaistiin pois, Lehtinen sai idean, jota alkoi toteuttaa heti. Hän ryhtyi piipahtelemaan tuttaviensa luona sillä verukkeella, että sattui olemaan lähistöllä tai että olisi ollut toimittamassa jotakin vähäpätöistä asiaa.

“Pyysin aina juotavaa, esimerkiksi vettä. Monesti varsinkin perheenisät nappasivat kiireissään kaapista ensimmäisen näkemänsä astian ja lapsiperheissä se oli hyvin usein muumimuki.”

“Ja niinpä siinä joka kerta kävi, että hieman hikisestä kädestäni muki lipsahti lattialle.”

Hinnat lähtivät nousuun
hitaasti mutta varmasti

Alussa rikkoutumiset eivät juurikaan vaikuttaneet mukeista pyydettyihin hintoihin, mutta kun Lehtinen oli onnistunut kikassaan lähes 1 200 000 kertaa, särkyneiden mukityyppien hintapyynnöt alkoivat kohota.

“Erityisesti niitä 90-luvun alun sarjakuvastripeillä kuvitettuja mukeja harrastin tuolloin.”

Parhaimpana arvonnnoususaavutuksenaan Lehtinen pitää Fazerin juhlamukin numero 347/400 rikkoutumista veljensä uudenvuodenjuhlissa.

“Satuin liukastumaan lattialle läikyttämääni punaviiniin ja suoraan siitä kaatua kellahdin kahden huoneen läpi päin lasivitriiniä, jossa oli sataviisikymmentä ostohetkestään lähtien käyttämättömänä pidettyä muumimukia.”

Mukikokoelma
hankaloittaa elämää

Vaikka Lehtisen oma kuuden mukin kokoelma on tällä hetkellä mittaamattoman arvokas, hän ei juurikaan koe saavansa siitä iloa.

“Pikemminkin päinvastoin. En ole voinut poistua kotoani, koska kokoelmaa täytyy vartioida koko ajan. Ilmeisesti myös veljeni on ryhtynyt vedättelemään jäljellä olevien mukiensa arvoa. Hän käväisi äskettäin luonani, väitti olleensa remonttihommissa ja lipsautti vasaran kädestään suoraan päin 90-luvun alkupuolella hankkimaani sinistä mukia. Siinä oli vielä puoli kuppia kahviakin jäljellä.”

Lehtinen arvelee, että sadoillatuhansilla suomalaisperheellä on yhä ehjiä muumimukeja. Hän povaa hinnoille laskusuuntausta.

“Olen jo alkanut suunnata katsettani muihin keräilykohteisiin. Ilmari Tapiovaaran Fanett-tuoleja minulla on neljä. Niidenkin arvo nousee, jos saatavuus heikkenee. Kerran yhdessä kyläpaikassa sellainen tuoli syttyi allani palamaan.”

Vedätyksiä muissa aviiseissa:
HS 9.8.2018: Jopa sadat jonottivat Helsingissä yöllä muumimukia, jota myydään vain vuorokauden ajan – verkkohuutokaupoissa hinta nousi heti moninkertaiseksi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.