Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Koronapandemia onkin elokuvatuotantoyhtiön markkinointikampanja – Viirus ja Pesonen ensi-iltaan kesäkuussa

Koronavirus on kehitetty laboratoriossa “Viiru ja Pesonen – Pikkuflunssaa ja suurta ystävyyttä” -lastenelokuvan markkinointia varten.

maapallo, joka on covid-viruksen muotoinen
Kuva: Miroslava Chrienova / Pixabay

“Kyllähän se näin on”, myöntää suutari ja head marketing designer Antero Mahlavaara Marraslahden saapas ja viraalimarkkinointi -mainostoimistosta.

“Tuotantoyhtiö palkkasi meidät hoitamaan markkinoinnin täällä Suomen päässä. Niinpä me breinstormattiin sopivia kamppanjaideoita tällaiseen lämminhenkiseen leffaan, jossa pikkuinen Viiru-kissa yrittää hankkia parhaalle ystävälleen, Pesosen ukolle, syntymäpäivälahjaksi nostalgisen korona-pelin.”

”Viiru saa kuitenkin flunssan ja synttärisuunnitelmat on vähällä kariutua. Keksittiin tiimin kanssa tosi kiva idea, joka yhdistää flunssan ja koronan, ja tilattiin oma design-virus Kiinasta.”

Uutissirkus pyysi myös mainonnan eettisen lautakunnan moraalifilosofian asiantuntijaa Friedrich Nietzscheä kommentoimaan tapausta.

“Orjuus kuuluu kulttuurin olemukseen. Tämä totuus on kotka, joka nokkii Prometheuksen kaltaisen kulttuurin suosijan maksaa”, Nietzsche sanoo viiksiään sivellen.

Kampanja karkasi,
mainostoimisto korjaa

Mahlavaara myöntää, että kampanja karkasi käsistä. Mainostoimistolla ja tuotantoyhtiöllä on kuitenkin jo suunnitelma asian korjaamiseksi.

“Ollaan sovittu, että jokaisesta myydystä lipusta menee 20 senttiä suomalaisen rokotteen kehittelyyn. Että kyllä meillä mainonnankin puolella osataan yhteiskuntavastuuta ottaa!”

Pandemian saaman mediahuomion myötä elokuvan levitysnimi on muutettu muotoon “Viirus ja Pesonen” eikä elokuvan sisältökään ole välttynyt muutoksilta. Elokuvaan kuvatuissa uusissa kohtauksissa Viiru muuttuu epäkuolleeksi pedoksi, jonka purema tartuttaa mutatoivaa virusta uhreihin. Virus-Viiru joutuu paikallisen metsästysseuran jahtaamaksi sekä muihin hullunhauskoihin kommelluksiin.

“Ihmisessä pitää olla kaaosta, jotta hän osaisi synnyttää tanssivan tähden”, Nietzsche kommentoi kaihoisa katse silmissään.

Markkinointiyhteistyöhön
THL:n kanssa?

Marraslahden saapas ja viraalimarkkinointi on ilmaissut kiinnostuksensa yhteistyöhön Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n rokotuskampanjan kanssa.

“Haluamme tarjota uusia välineitä uusiin haasteisiin. Olemme kehitelleet viraalistrategiaa, jossa sisältö leviää herkästi tarttuvien loissienten välityksellä. Loiset erittävät kohteen verenkiertoon hallusinogeenejä, jotka aiheuttavat mainontaa sisältäviä tosi kivoja harhanäkyjä”, Mahlavaara kertoo.

Mainostoimisto haluaa palkkioksi ainoastaan pääsyn koronarokotteessa olevan 5G-mikrosirun keräämään ostokäyttäytymisdataan.

“Istuen saatu ajatus ei ole minkään arvoinen”, julistaa vuorostaan Nietzsche etusormi ojossa.

Lopuksi Mahlavaara mainitsee markkinointikamppanjan ekologisten vaikutusten keränneen kiitosta. Esimerkiksi saastuttava lentoliikenne on vähentynyt merkittävästi kampanjan aikana.

“Voi siis olla, että elokuvalla on edessä vielä yksi tosi kiva nimenmuutos”, Mahlavaara kehaisee.

“Uudeksi nimeksi on suunniteltu ‘Viirus ja Viherpesonen’.”

Teksti: Juhani Tampio, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.