Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Miehen raju havainto: Kaikki rahani valuvat vieraskielisille

Helsinkiläismies on joutunut havaintonsa vuoksi lopettamaan autoilun, sähkön käytön, kahvin juonnin ja pukeutumisen.

Eurosetelit viitonen, kymppi ja kaksikymppinen sormien välissä
Antero Möyrylä tietää nyt, minne hänen rahansa joutuvat.

Eräänä aivan tavanomaisena tiistaipäivänä helsinkiläisellä omakotialueella asuva Antero Möyrylä tuijotti kännykästään pankkitilinsä saldoa, joka läheni nollaa. Juuri silloin hän ymmärsi täsmälleen, mistä oli kyse.

”Siitä, että vieraskieliset elävät minun rahoillani”, hän kiteyttää.

Ei voinut itse
vaikuttaa asiaan

Möyrylä kävi läpi kaikki edellisen puolen vuoden tilitapahtumat ja kassakuitit ja hämmentyi entistä enemmän: joka ainoan kerran kun hän oli käyttänyt omia rahojaan, suurin osa niistä oli päätynyt vieraskielisten taskuun ilman että hän itse oli mitenkään voinut vaikuttaa asiaan.

”Ostinpa sitten bensaa, sähköä, kännykkää tai argentiinalaista pihvilihaa, aina siellä tilitapahtuman toisessa päässä on lopulta joku vieraskielinen ottamassa minun rahani.”

”Vieraskieliset omistavat öljylähteet, myyvät uraania ydinvoimaloihin ja tekevät jopa turpeenkuljetuksessa käytettyjä rekka-autoja”, Möyrylä kummeksuu.

”Kummipojalle lahjaksi hankkimani muumimukinkin hinnasta kulki rahavirta vieraskielisille, koska sen pohjassa luki ’Made in Thailand’.”

”Googlasin varmuuden vuoksi asiaa ja totta se oli: thaimaalaiset eivät puhu suomea. Saman kyllä olin huomannut jo aiemmin Pattayan-matkoillani, joita niitäkään en nyt enää sitten tee.”

Kertakaikkinen
stoppi nykymenolle

Möyrylä päätti panna nykyiselle menolle kertakaikkisen stopin.

”Kyllä siltä tuntui, että kaikki muu tulee ensin, ja minä saan, jos jotain jää. Niinpä luovuinkin kertaheitolla kaikesta sellaisesta, joka saa rahani valumaan vieraskielisille.”

Luopuminen vaati uhrauksia, mutta Möyrylä oli niihin valmis.

Hän ei esimerkiksi enää voi tehdä töitä. Ei edes etäyhteyksillä, koska vieraskieliset imevät rahat sekä tietokoneiden kaupasta että sovellusten lisensseistä.

Haastatteluhetkellä miehen asunto on kylmä. Möyrylä kuljeskelee öljylämmitteisessä talossaan alasti. Hän ei voi enää pukeutuakaan.

”Vieraskieliset olivat tehneet kaikki vaatteeni. Harkitsin, että hankkisin oman lampaan ja kutoisin omin käsin sen villoista itselleni housut ja paidan, mutta homma tyssäsi puikkoja ostaessa, vieraskielisessä maassa sijaitseva tehdas oli nekin valmistanut.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan Möyrylän raju ulostulo on osa hänen kuntavaalikampanjaansa. Möyrylä aikoo huomisesta lähtien jakaa jonotusnumeroita hänestä kiinnostuneille puolueille virka-aikaan kotitalonsa edustalla.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.